header foto

Welkom op LOHC

 
Hockey

Pieter Schulpen in Jong Oranje

Nieuws afbeelding 28-5-2022

Pieter Schulpen, selectiespeler van LOHC Heren 1, is opgenomen in de selectie van Jong Oranje (onder 21).

Pieter speelt zijn hele leven al bij LOHC. Hij begon bij de Benjamins, stopte weer snel om te gaan voetballen, maar ontdekte na één jaar dat hockey zijn sport was en startte bij LOHC in de jongens E1, het selectieteam voor de eerstejaars. Zijn talent bleek snel. Al in zijn tweede jaar, hij speelde in jongens D3, werd hij door LOHC voorgedragen voor deelname aan de districtstrainingen. Hij haalde de selectie toen nog niet. In het aansluitende jaar in de jongens D1 kreeg hij opnieuw de kans om geselecteerd te worden voor de districtstrainingen, een kans die hij toen wel pakte. Als eerstejaars C1 en deelnemer aan de districtstrainingen werd Pieter uitgenodigd voor de district-ontmoetingsdagen en prompt doorgeschoven naar het KNHB-opleidingsteam U15 (onder 15), waar hij ook in de daaropvolgende jaren als tweedejaars C1 en eerstejaars B1 lid van bleef.

Pieter doorliep vanaf dat moment alle selectieteams van de KNHB. Als tweedejaars B1 inmiddels geselecteerd voor het Nederlands Jongens B -team (onder 16), speelde hij zijn eerste toernooien voor Oranje: een paasstage in Engeland, de 4-nations cup in Duitsland en 6-nations cup in Eindhoven. Eenmaal binnen LOHC deel uitmakend van de jongens A1, stroomde hij door naar het Nederlands A-team (onder 18), waarin mede door de opkomende coronaepidemie de activiteiten echter beperkt bleven tot trainingen. Vorig jaar als tweedejaars A maakte Pieter deel uit van de selectie die in Valencia het Europees Kampioenschap onder 18 jaar mocht spelen. Als gevolg van het niet plaatsvinden van dit kampioenschap het jaar daarvoor mochten hier ook spelers van 18 jaar aan deelnemen zoals Pieter. Het Nederlands team eindigde hier op de tweede plaats.

Sinds het begin van dit seizoen is Pieter Schulpen een vaste waarde binnen de selectie van LOHC Heren. Als beloning voor zijn ontwikkeling behoort hij nu dus ook tot de 29-koppige trainingsgroep van Jong Oranje (onder 21), die zich voorbereidt voor het Europees Kampioenschap welke wordt gehouden van 24 tot 30 juli in Gent.

Hockeyschool

Junioren

Senioren