header foto

Welkom op LOHC

 
H1

Verslag Berkel-Enschot H1 - LOHC H1 || 2-1

Nieuws afbeelding 9-11-2021 Op een zonnige maar koude zondagmiddag 7 november, speelde LOHC Heren 1 haar voorlaatste uitwedstrijd van de eerste seizoenshelft op het sportcomplex Generaal Eisenhowerweg te Berkel-Enschot tegen Berkel-Enschot Heren 1, dat voor aanvang van de wedstrijd met twee punten minder ook twee plaatsen lager stond op de ranglijst. Na de zwaarbevochten overwinningen op IJsseloever H1 en Union H1 een goede mogelijkheid om de goede reeks voort te zetten en zo de weg naar boven te vinden in de poule.

Berkel-Enschot begon fel aan de wedstrijd en domineerde het spel, terwijl LOHC juist de focus miste en met veel te weinig energie aan de wedstrijd begon waardoor het voortdurend de duels op het veld verloor. Berkel-Enschot maakte daar gretig gebruik van wat leidde tot meerdere gevaarlijk momenten voor het doel van de keeper van LOHC, Salman Akbar, die onder andere knap een goed ingeschoten strafcorner wist te stoppen. Het eerste kwart werd mede daardoor nog afgesloten met een 0-0 stand. Ook het tweede kwart bleef het lastig voor de heren van LOHC.  In de loop van het tweede kwart wisten zij zich iets beter onder de druk van Berkel uit te spelen en creĆ«erden ze zelfs een strafcorner die knap door de keeper Van Berkel-Enschot werd gestopt. Aan het einde van deze kwart was het toch Berkel-Enschot dat de score wist te openen: 1-0 en was er in de tweede helft een inhaalslag nodig om alsnog deze belangrijke drie punten binnen te slepen.

Na de rust begon LOHC energieker en zette het Berkel-Enschot meer op haar eigen helft onder druk. De wedstrijd was meer in evenwicht en LOHC kreeg steeds meer kansen welke zij echter niet kon benutten. De duels werden feller wat leidde tot een groene kaart voor Bob van Brussel. Aan de andere zijde wist Berkel-Enschot een strafcorner te versieren, welke echter niet goed werd gestopt. LOHC wist hierna het spel weer na zich toe te trekken wat leidde tot meer kansen op de gelijkmaker, waaronder diverse strafcorners die door goed keeperswerk niet werden benut. Zo moesten zij het laatste kwart nog steeds beginnen met een 1-0 achterstand.

Vroeg in dit vierde kwart scoorde Berkel-Enschot enigszins tegen de verhouding in de 2-0. Het vormde het sein voor LOHC om alle remmen los te gooien en met alle energie die het nog had vol op de aanval te gaan spelen, wat leidde tot diverse strafcorners en kansen voor het doel van Berkel-Enschot. Met nog een paar minuten te spelen wist Jesse Webbers na een mooie actie met een hard schot de keeper te passeren: 2-1 en werd het nog spannend of de gelijkmaker voor LOHC nog ging vallen. Helaas bleek hiervoor de resterende tijd te kort en bleven de punten deze zondag in Brabant. 

Volgende week zondag wacht de laatste thuiswedstrijd voor dit jaar tegen Hattum Heren 1 dat met 0 punten op de laatste plaats staat. Wederom een goede kans om de volle drie punten binnen te halen.

Hockeyschool

Junioren

Senioren