header foto

Welkom op LOHC

 
H1

Verslag Ijsseloever H1 - LOHC H1 || 1-2

Nieuws afbeelding 26-10-2021

Op de zevende speeldag van de competitie zondag 24 oktober, mocht LOHC Heren 1 om 14.45 uur uit op Sportpart IJsseloever in IJsselstein aantreden tegen IJsseloever Heren 1. Dit team stond na een gelijkspel tegen Zwart-Wit en winst op Groningen net één punt hoger dan LOHC. Wederom een wedstrijd tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander, waarin de progressie die het team de laatste week boekt wellicht nu wel uitgedrukt kon worden in een goed resultaat. De laatste keer dat LOHC Heren 1 hier speelde was in 2017 toen ze de play-outs speelde tegen IJsseloever. Toen werd er gewonnen en ook voor deze keer was dat het ultieme doel.

LOHC begon de wedstrijd sterk en gaf met goed combinatiespel en een goed georganiseerde verdediging IJsseloever geen kans om in hun spel te komen. Het enige wat tijdens de eerste helft van de wedstrijd ontbrak was dat het team zichzelf kon belonen met doelpunten.

Direct na rust was het IJsseloever dat beter uit de kleedkamer kwam, hoger druk ging zetten en zo met name op de rechterkant de angel uit het goede spel van LOHC van de eerste helft kon halen. LOHC moest alle zeilen bijzetten om IJsseloever niet gevaarlijk te laten worden waarbij het tevens een aantal groene kaarten en in het vierde kwart ook gele kaarten ontving.

De eerste goal voor LOHC pas in het vierde kwart kwam voort uit een snelle uitval tijdens een ondertal situatie, toen na een goed gecontroleerde diagonale scoop op rechts de bal direct de cirkel in werd gespeeld en een strafcorner werd versierd. De strafcorner ging er niet in maar werd foutief gestopt: strafbal. Aanvoerder Quinten Mank kweet zich goed van zijn taak en zette LOHC daarmee op een 0-1 voorsprong.

IJsseloever bleef drukken en ging met nog meer energie op zoek naar de gelijkmaker. De onrust rond de cirkel van de doelman van LOHC Salman Akbar, die tot dan toe een rustige middag had, nam toe. Vier minuten voor tijd op het moment dat LOHC wederom met 10 man stond wist IJsseloever een strafcorner te versieren en kreeg hiermee hun eerste echte doelkans van de wedstrijd. Deze was gelijk raak via een tip in van een inglijdende speler.

Met nog een paar minuten op de klok en een gelijke stand, gingen beide teams vol voor de winst, ook LOHC dat de laatste minuten nog steeds met 10 man speelde. Waar IJsseloever haar veldoverwicht niet in kansen kon uitdrukken dwong LOHC vlak voor het laatste fluitsignaal alsnog een strafcorner af. Bob van Brussel, de strafcornerspecialist, had hier al ervaring mee. In 2017 mocht hij in een gelijke situatie tegen IJsseloever ook al aanleggen voor de beslissende strafcorner en toen wist hij deze feilloos te benutten. Zo ook op dit moment bleef hij rustig en benutte hij deze uitgelezen kans: 1-2 en zo wist LOHC na een zeer spannende wedstrijd haar eerste overwinning van het seizoen te boeken en de eerste drie punten mee te nemen naar sportcomplex ‘De Krogt’.

Volgende week speelt LOHC Heren 1 thuis tegen Union Heren 1 dat met twee punten meer drie plaatsen hoger staat op de ranglijst en hoopt het de progressie die het team de laatste weken boekt om te zetten in een volgend goed resultaat.

Hockeyschool

Junioren

Senioren