header foto

Welkom op LOHC

 
H1

Verslag LOHC H1 - Phoenix H1 || 2-2

Nieuws afbeelding 27-9-2021 Op zondag 26 september speelde LOHC Heren 1 haar derde wedstrijd van het seizoen, thuis op het sportcomplex ‘De Krogt” aan de Hofbrouckerlaan in Oegstgeest tegen het team van Phoenix Heren 1.  De hockeyers uit Zeist hadden, net als Gooische en Ede, de eerste twee wedstrijden gewonnen en staan gedeeld eerste in de poule.

Rond het veld was het druk. Het team van LOHC Dames 1 had net 1-1 gelijk gespeeld tegen de dames van Voordaan, de zon scheen weelderig op een van de eerste dagen van de herfst en als er niet gehockeyd werd speelde de muziek. Een mooie gelegenheid voor het team van LOHC Heren 1 om zich van zijn beste kant te laten zien.

Vanaf de allereerste minuut van de wedstrijd domineerde LOHC het spel. Na een  eerste kwart zonder doelpunten, was het echter Phoenix dat de 0–1 scoorde via een hard ingespeelde bal en een tip-in.

Er onstond een boeiende wedstrijd, waarin LOHC weerbaar bleek en de ruimte op het veld goed wist te benutten. Het veldspel werd  in de derde kwart beloond, toen LOHC via een strafcorner (Bob van Brussel) de score gelijk kon te trekken. De strijd werd grimmiger waar voor beide teams kaarten vielen. Phoenix werd een strafbal toegekend, maar Salman Akbar hield de stand gelijk door een mooie redding.

Halverwege het vierde kwart wist LOHC het veldoverwicht uit te drukken in een 2-1 voorsprong, wederom door een benutte strafcorner door Bob van Brussel. Na deze goal trachtte Phoenix het resultaat om te draaien en gooide het nog meer felheid en kracht in de duels. Dit resulteerde in een aantal gele kaarten, waardoor LOHC het grootste deel van de vierde kwart het opnam tegen negen man van Phoenix.

Helaas viel dertig seconden voor het eindsignaal via een snelle uitval alsnog de gelijkmaker voor Phoenix. Zo werd de eindstand op 2-2 bepaald en gingen beide ploegen naar huis met één punt. 

Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd in Breda tegen Zwart-Wit Heren 1 dat na één gewonnen en twee verloren wedstrijden één puntje hoger staat dan LOHC Heren 1.

Hockeyschool

Junioren

Senioren

Agenda

Nog geen agenda punten.