Senioren
 

Trimhockey algemeen

Sinds 1973 zijn op de velden van LOHC trimhockeyers actief. De leeftijd van de deelnemers varieert. Binnen de mondiale hockeygemeenschap neemt LOHC een unieke plek in; op dit moment zijn negen groepen trimmers actief met ieder een eigen cultuur en eigen activiteiten.


De toelating van nieuwe leden is een zaak van de desbetreffende groep trimmers. Nadat bekend is bij welke trimhockey groep gehockeyd gaat worden, moet een nieuw trimhockey lid zich direct (uiterlijk 1 september van het nieuwe seizoen) via de website in te schrijven. Informatie over inschrijven en opzeggen vind je hier.


Iedere groep heeft een eigen trainer, die invulling geeft aan een tot anderhalf uur ontspanning: rek- en strekoefeningen, rondjes hardlopen, techniek, tactiek en spelinzicht en tot slot natuurlijk ook een onderling partijtje. Maar bedenk goed, bij trimhockey is spelplezier en gezelligheid veel belangrijker dan winnen. Deelname aan het trimhockey staat in principe open voor iedereen, maar vooral ouders van (veelal) juniorspelers, die actief zijn als vrijwilliger binnen LOHC. Ervaring met hockey is geen voorwaarde.
DAMES

Sinds 2001 bestaat er ook op zondag een dames trimhockey groep, DOTZ: Dames Ochtend Trimmers Zondag. Zij hockeyen op dezelfde tijd als de heren. Ook daar is nog beperkte ruimte voor enkele leden. 

Elke maandagochtend van 9.30 tot 11.00 uur komt MATCH’72 een gezellige groep vrouwen met diverse leeftijden (40+), speelklasse en achtergrond, bij elkaar om lekker te hockeyen en hun conditie te verbeteren. Vind je het ook belangrijk om in een team te spelen waar iedereen zijn eigen talent mag hebben en waar vriendschap en betrokkenheid hoog in het vaandel staan, maak dan vrijblijvend kennis met MATCH’72. 

Vanaf april 2008 bestaat dames trimgroep de MAATjes (Maandag Avond Trimmers), die spelen op maandagavond van 20.15 tot 21.45 uur. Zij hebben ook een trimhockey competitie opgericht waarbij zij op 6 vrijdagavonden een wedstrijd spelen. Momenteel is er een korte wachtlijst. 

Tot slot is er sinds augustus 2010 op de woensdag ochtend een dames groep, van 9.00 tot 10.30 uur, genaamd WOEST
HEREN

Heeren '73 is het oudste trimhockey gezelschap ter wereld en is toegankelijk voor heerenhockeyers vanaf 35 jaar. Heeren '73 is het gehele jaar actief op de zaterdag morgen, van 8.30 uur tot 10.00 uur. 

Op zondagmorgen van 8.30 uur tot 10.00 uur is sinds 1994 een heren trim-hockeygroep actief onder de naam OKH, Oude Knarren Hockey. Na een advies van de door hen zelf ingestelde Botox-commissie is er regelmatig ruimte voor nog meer veertigers om zich bij de ca. 50 actieve hockeyers aan te sluiten. 

In 2002 werd er een tweede zondag heren trimhockey groep opgericht onder de naam ZOT, Zondag Ochtend Trimmers, die circa 40 leden telt. 

WAT (Woensdag Avond Trimmers) is opgericht in januari 2009 en speelt elke woensdagavond van 21.00 – 22.30. Het is een enthousiaste club van ruim 40 WATjes, allen met een zeer uiteenlopende leeftijd- en hockeyvaardigheid. Naast het hockey worden ook andere sociale activiteiten georganiseerd. 

Sinds 2011 bestaat de vijfde trimhockey groep voor mannen op LOHC op de vrijdagavond van 21.00 tot 22.30, de Vrijdag Avond Trimmers, ofwel de VRATjes. Hockey ervaring is geen vereiste, binnen de groep is er een goede mix van ervaren en minder ervaren hockeyers. 
Deze activiteit valt onder verantwoordelijkheid van het bestuurslid Breedte Senioren [email protected], stuur een mailtje als meer wilt weten je in contact wil komen met een van onze trimgroepen.

De contactpersonen / captains voor de verschillende groepen Trim Hockey vind je via deze link naar de LOHC Organisatie pagina ‘Wie is Wie’.