header foto

Welkom op LOHC

 

Arbitrage

Scheidsrechter worden?

Bij LOHC is de regel dat alle A en 2e jaars B-jeugdspelers een clubscheidsrechterkaart hebben en dat de 1e  jaars B-jeugdspelers gedurende het seizoen de clubscheidsrechterkaart halen. Senioren of ouders die zich willen aanmelden voor de cursus clubscheidsrechter kunnen dat doen via [email protected]

 

Wanneer is mijn fluitbeurt?  

Junioren die hun kaart hebben gehaald: je fluitbeurt wordt ruim van te voren bekend gemaakt. Wie, waar en hoe laat wordt op de eigen teampagina en in je persoonlijke agenda in de LOHC-app vermeld. Voor senioren geldt dat de teambeurt zichtbaar is in het wedstrijdschema. Senioren teams zijn doorgaans steeds gekoppeld aan een ander team dat elkaars wedstrijden fluit.

 

Hoe regel ik scheidsrechters voor een (oefen)wedstrijd?

De scheidsrechters voor de veldcompetitie worden ingedeeld door de arbitrage commissie. Voor de zaalcompetitie dient het team zelf 1 scheidsrechter te benaderen. Voor vriendschappelijke wedstrijden geldt ook dat het team zelf een scheidsrechter benaderd. Voor de CTH teams vanaf de C-jeugd kan een beroep gedaan worden op CS+ scheidsrechters via [email protected]

  

Meer weten over arbitrage?

Aanwijzingen

Blauwe jassen

Verder ontwikkelen als scheidsrechter

Opleidingen

Verenigings Arbitrage Plan


 Leden van de arbitragecommissie vind je via deze link op de LOHC Organisatie pagina. Deze activiteit valt onder verantwoordelijkheid van het bestuurslid Hockeyondersteuning.


De wedstrijd secretaris senioren is ook verantwoordelijk voor de aanwijzing van de teams die elkaar onderling fluiten op zondag.


De arbitragecommissie is verantwoordelijk voor alle met de arbitrage samenhangende zaken: verzorgen van opleidingen, begeleiden van nieuwe scheidsrechters en indeling van de scheidsrechters.  

Hockeyschool

Junioren

Senioren