header foto

Welkom op LOHC

 
Hockey

LOHC MD1 kampioen NK hockey - Super D!

Nieuws afbeelding 27-6-2022

Zondag 19 juni 2022 was MD1 (2021/2022) van LOHC uitgenodigd voor het NK hockey voor meisjes Super D. Om 09.15 moesten we bij Spanderbosch in Hilversum zijn.

Vol gezonde spanning en enthousiasme gingen de speelsters met hun begeleiding die kant op, het beloofde een mooie dag te worden. Het toernooi zou tevens de afsluiting zijn van het team.

De tegenstanders in de poule fase waren beducht (MOP en Ommoord), beiden waren met hele goede resultaten geëindigd in de competities.
De 1e wedstrijd tegen MOP startte moeizaam op, een goede tegenstander met veel techniek. Na een goede twintig minuten spelen, bracht een prachtige strafcorner de spelers op een 1-0 voorsprong, welke ze tot het einde hebben weten vast te houden. Een sportieve wedstrijd welke veel goeds beloofde voor de rest van de dag.
De 2e wedstijd tegen Ommoord was een hele andere wedstrijd, waarbij het vooral een zeer fysieke wedstrijd was. De speelsters weerden zich kranig en kwamen het veld af met een 0-0 gelijkspel.

Tijdens de lunch bleek dat MOP van Ommoord had gewonnen en de MD1 de halve finale tegen Apeldoorn mocht spelen. Apeldoorn was verkeerd geplaatst en behoorde eigenlijk in de Landelijke D competitie; spannend dus!
En toen kregen we tijdens de halve finale een werkelijke show van fantastisch hockeyspel te zien. Onze meisjes kregen vleugels. Alles wat ze het seizoen met elkaar hebben geleerd, kwam eruit. Elke pass, elke truc, elke blik pakte goed uit. Een welverdiende overwinning van 5-0 (in 30 minuten speeltijd).

Hoe gaaf was dit al. De finale mochten ze spelen tegen de MD1 Oranje-Rood. En daar begon de wedstrijd, de tribune zat vol en wat was het ontzettend spannend. Het vertrouwen in eigen kracht en spel bleef en mede hierdoor en dankzij het enthousiasme en positieve begeleiden, wonnen de spelers ook deze wedstrijd met 2-0!
Dit maakte ze de kampioen van die dag, de kampioen NK 2021-2022 Super D; een moment wat ze zelf nooit meer gaan vergeten.
Het was een fantastische dag met de gouden plak en een beker, als kers op de taart!

Hockeyschool

Junioren

Senioren