header foto

Welkom op LOHC

 
Bestuur

Bokalen en schalen 2022

Nieuws afbeelding 3-7-2022 Tijdens de algemene ledenvergadering van 23 juni 2022 en de vrijwilligersbbq op 24 juni 2022 zijn de jaarlijkse bokalen en schalen uitgereikt. In dit bericht laten we u elke dag kennis maken met de ontvangers.

Schuitschaal

Aan het begin van deze bestuursperiode lag er een heel lastig dossier. De Verklaring omtrent Gedrag, de VOG’s. Een behoorlijk deel van de vrijwilligers had een VOG ingeleverd, maar ook een groot deel had dat niet. Om dat op 100% te krijgen werd als schier onmogelijk beschouwd. En dit terwijl dit een steeds belangrijker onderwerp is geworden. We hebben gezien wat de impact kan zijn als dit niet goed op orde is. Het is een behoorlijke inspanning geweest met administreren, opjagen, dreigen met functies niet meer mogen te vervullen en wellicht nog meer creatieve overtuigingstaktieken, maar het is gelukt. En de grote kracht is geweest iemand waar iedereen in het begin mee te maken krijgt als je je inschrijft en iemand die verder vrij onzichtbaar is, maar ontzettend veel werk verzet en dit dossier tot een goed einde heeft gebracht. Graag uw applaus voor Raymonde Kromjong! Zij heeft Schuitschaal met haar inzet dit jaar meer dan verdiend!

Krijtbord voor de blaashalcommissie

De blaashalcommissie bestaat uit Matthijs Snijders, Freek Bleeker en Jan Willem Kakebeeke. Wat ongetwijfeld niet bij iedereen bekend is, maar ver voor het opzetten van de hal is de blaashalcommissie al bezig met alle voorbereidingen. Los van de afstemming met PolyNed, moet op het terrein ook veel geregeld worden; ophalen van het kunstgrasveld, zoeken naar de ankers, ontvangst van alle materialen, verwijderen ballennetten achter het doel, verwijderen hekwerk ter plaatse van de nooduitgangen, verwijderen dug out etc, etc.

 Dan de werkelijke opbouw met het regelen van genoeg vrijwilligers. Als vervolgens de werkelijke opbouw van start gaat is het enkele dagen achter elkaar doorwerken. Het plaatsen van alle materialen bij veld 5 en de voorbereidingen om het gas weer aan te kunnen sluiten voor de verwarming. Dan het werkelijke uitrollen van de hal en opblazen. Een grote groep kan hiermee helpen, maar daarna is het weer met een kleine ervaren groep aan de slag om de randzaken aan te sluiten.

 Vervolgens gaat de vloer er in en worden de lijnen aangebracht en de doelen en tribunes geplaatst. En na een paar maanden kan dit alles weer in omgekeerde volgorde gebeuren om veld 5 weer klaar te maken voor het veldseizoen.

 Zoals gezegd, dit is elk jaar een serieuze taak en dit jaar kwamen daar nog de nodige uitdagingen bij.

1.Het was een stuk lastiger om vrijwilligers op de been te krijgen. Dit heeft veel meer moeite gekost dan dat we voor Corona gewend waren.

2.U kunt het zich ongetwijfeld nog herinneren, maar begin dit jaar werd Nederland meerder keren geteisterd door stormen. Vooral op vrijdag 18 februari, toen storm Eunice over Nederland raasde hielden velen hun hart vast. De beelden van kapotgewaaide blaashallen in Rotterdam, Delft, Vleuten kwamen gedurende de dag binnen en de blaashalcie heeft ook geen relaxte dag gehad.

3.Tenslotte is Matthijs op een haar na een vinger kwijtgeraakt tijdens de afbouw

Dus al met al is dit jaar nog heftiger geweest dan eerdere jaren en daarom is het bestuur van mening dat deze commissie bij uitstek aanspraak maakt op het Krijtbord!

 Matthijs, Freek, Jan-Willem en Jan zeer veel dank!!

Team van het jaar

Het bestuur heeft dit seizoen het G-team gekozen als team van het jaar. Deze prijs is voor het laatst uitgereikt in het jaar 2017/2018 en het is tijd dat er een andere foto in het clubhuis komt. 

Ons G-team is niet altijd zichtbaar: ze zijn er twee keer per week. Trainingen op woensdag en een wedstrijd op zaterdag om de week. Het is een team dat teamgeest hoog in het vaandel heeft. Teamgeest: van 8 tot 18: iedereen heeft lol met elkaar. Ze leren ons omdenken: voor een keeper is het niet belangrijk hoeveel ballen je doorlaat, maar hoeveel ballen je hebt tegengehouden. Het team is begonnen met drie kinderen. Dat zijn er meer geworden. Het blijft een uitdaging om het bij elkaar te houden. De leeftijd varieert van 8 tot 20. De ene staat stil en de andere kan best wel goed hockeyen. We bungelen met het team onder aan in de competitie. Grote voorbeeld zijn clubs als Leonidas en Hudito: die hebben vier teams. We hebben als LOHC nog een weg te gaan.

In september gaan we de foto met het team onthullen, want dat is iets dat we samen met het team willen doen. Tijdens de ALV is de foto al wel overhandidgd aan Nynke Schulpe. Nynke en Nino Schulpe maken zich hard voor dit team. Ze zijn blij met de erkenning die het team krijgt als team van het jaar.

Leidsche Sleuteltje

Hannelore Zeverijn heeft uit handen van de voorzitter van het bestuur een Leidsche Sleuteltje ontvangen.

Hannelore kwam rond 2000 terug uit het buitenland. Voor haaroudste dochter was er op dat moment geen plek, zij moest bij Voorhout gaan hockeyen. Gelukkig was dit maar tijdelijk en kon zij al snel terecht bij LOHC. Dit was voor Hannelore het begin van een hele lange aaneengesloten periode van vrijwilligerswerk. Vorig jaar heeft ze afscheid genomen als coördinator in de breedte en dat is ze heel, heel lang geweest. Zij is toen al toegesproken en het bestuur doet ook nog graag een duit in het zakje. Ze is vorig jaar niet weggegaan bij de club. Op dinsdag is ze nog actief op het veld. Ze bent ook de spreekbuis richting de KNHB voor de dames dinsdag veteranen en ze heeft er peroonlijk mede voor zorg gedragen dat de dinsdag competitie blijft. Tenslotte heeft ze ook echt hart voor de club. Toen Rory begin dit seizoen op de cub kwam, hebben Hannelore en Saco niet lang over getwijfeld en hem in huis genomen. Een meer dan verdiend Leidsche Sleuteltje voor Hannelore.

Tom van der Meer bokaal voor keepers 

Maarten Zandbergen heeft de Tom van der Meer bokaal uitgereikt aan Madelief Valentijn: De keepersbokaal wordt al jaren elk jaar uitgereikt. Maar Madelief is de eerste die de Tom van der Meer bokaal krijgt. Daarmee heeft ze een legendarische voorganger, waarmee Maarten nog heeft getraind.

Madelief heeft zich ingezet voor haar team, maar ook als begeleider van keepers stond ze het afgelopen jaar altijd klaar. Of het nu gaat om een keepersclinic of om trainingen: Madelief zegt eigenlijk altijd ja. 

Olivier Stach heeft ook input gegeven: aan het begin van het jaar was er een teleurstelling. Het werd B2. Maar het werd het beste jaar ooit. Een echter topper doet dat: die gaat niet bij de pakken neerzetten. Madelief is er vol voor gegaan. Ook Olivier heeft haar zien groeien. Ze was heel veel avonden op LOHC. Ze heeft passie voor keepen. Ze is explosiever geworden en keept heel clean. Ze durft het ook te vragen als ze iets niet weet en dat is een teken van zelfverzekerdheid. Madelief is gezellig en staat met veel plezier op het veld. Ze is als keepert, trainer en als mens onwijs gegroeid. De Tom van de Meer bokaal is meer dan verdiend.

Het bestuur heeft besloten de keepersbokaal te vernoemen naar een keeper die onlangs afscheid heeft genomen. Het is niet zomaar iemand: hij heeft 47 jaar gekeept bij LOHC, waarvan zeker tien jaar in Heren 1. Het is zeer waarschijnlijk dat hij het grootste aantal wedstrijden ooit voor LOHC heeft gekeept. Daar is eigenlijk weinig twijfel over. Met zo een historie bij LOHC verdien je niet de bokaal, maar verdien je dat de bokaal naar jou wordt vernoemd: de Tom van der Meer bokaal.

Paul Wefers Bettink bokaal voor scheidsrechters

Paul Wefers Bettink heeft de scheidsrechterbokaal uitgereikt aan Florian van Noort. Florian is een jong talent die al vroeg zijn kaart heeft gehaald. Paul heeft hem al regelmatig zien fluiten: hij heeft een rustige houding en laat zich bij zijn fluiten niet verleiden om mee te gaan met opmerkingen van de spelers of van het publiek. Het fluiten zit bij hem in de genen: er zijn meer scheidsrechters in de familie! Paul merkt op dat het goed is dat Florian zelf ook nog hockeyt. Dat doet Paul ook nog steeds: fluiten en spelen is een mooie combinatie, dan ervaar je ook wat er leeft bij spelers. Hopelijk houdt Florian dit lang vol. Tot slot kan worden vermeld dat Florian afgelopen zaterdag de oefenwedstrijd van JA1 tegen Bloemendaal JA1 heeft gefloten en het examen voor CS+-scheidsrechter (Clubscheidsrechter +) heeft gehaald.

Mocht je ook geïnteresseerd zijn om meer te fluiten, neem dan contact op met Reinier Lefeber via het e-mail adres [email protected]

Namens het bestuur
Anette Bordes
secretaris

Hockeyschool

Junioren

Senioren