header foto

Welkom op LOHC

 
Hockey

Wedstrijdverslag Hattem Heren 1 - Leiden Heren 1

Nieuws afbeelding 28-5-2022

Na de thuiswedstrijd tegen Berkel-Enschot waarin LOHC heren 1 voor een groot gedeelte de bovenliggende partij was maar dit niet om wist te zetten in een welverdiende overwinning, speelde het op zondag 22 mei uit op het sportcomplex Hazenakker tegen Hattem heren 1.

Hattem stond met nul punten uit twintig wedstrijden op de laatste plaats in de poule en was reeds gedegradeerd. Een mooie kans voor LOHC om minimaal het laatste benodigde punt binnen te halen om handhaving in de Overgangsklasse veilig te stellen.

De selectie kende ten opzichte van de wedstrijd tegen Berkel-Enschot enkele wijzigingen, met het ontbreken van Jeroen de Bie Leuveling Tjeenk, Paul Koot, Wik Bodewes en dit keer ook Frans Laarhoven, de terugkeer in de wedstrijdselectie na een langdurige blessure van Bart Pronk en de aanvulling vanuit de jongens A1 door Philip de Ridder en Cas Wolters.

 

LOHC begon de wedstrijd zeer sterk, overrompelde de tegenstander en al in de eerste minuut omspeelde Jesse Webbers de keeper van Hattem: 0 -1. In vervolg op deze snelle voorsprong kon LOHC Hattem op de eigen helft vastzetten en trachtte het voortvarend de voorsprong te vergroten. Al snel ontstond hieruit de eerste strafcorner voor LOHC welke helaas net naast de goal werd gesleept. Nadat het de tegenslag uit het begin van de wedstrijd wat van zich af had geworpen, wist Hattem zich in het verloop van het eerste kwart langzaam onder de druk uit te spelen, kwam het ook steeds meer in de cirkel van LOHC en wist het via een knap backhandschot de gelijkmaker te scoren. Na deze treffer ontspon zich een steeds meer gelijkwaardige strijd waarin LOHC mede door matig positiespel maar moeilijk tot een goede opbouw kwam. Omdat ook Hattem niet meer echt gevaarlijk werd gingen de teams met een gelijke stand het tweede kwart in.

Dit tweede kwart wist LOHC net als in het eerste kwart weer scherp te beginnen. Zo kreeg het in de tweede minuut al een strafcorner die net van de lijn werd gehaald door de lijnstop. Enkele minuten later wist LOHC wederom een strafcorner te versieren die door de lijnstop met zijn lichaam werd gekeerd. De daaropvolgende strafbal werd feilloos benut door Quinten Mank, waarmee LOHC op een 1-2 voorsprong kwam. Het spelverloop bleef na deze goal net als in het eerste kwart wat rommelig mede waardoor Hattem enkele keren gevaarlijk de cirkel van LOHC wist te bereiken. Toch was het LOHC dat vlak voor rust na een mooie interceptie van Bob van Brussel gevolgd door een goed opgebouwde aanval de bal weer bij Bob kreeg die gedecideerd scoorde. Het tweede kwart eindigde met een strafcorner voor LOHC die knap door de keeper van Hattem werd gekeerd, waarmee LOHC met een 1-3 voorsprong de rust inging.

In het derde kwart bestond het gevaar voor beide goals vooral uit strafcorners. Beide teams wisten drie strafcorners te behalen welke in alle gevallen niet werden benut. LOHC sleepte haar strafcorners allemaal net naast en de strafcorners van Hattem waren alles behalve gevaarlijk waarbij er geen schot richting het goal van LOHC ontstond. Zo ging LOHC met een onveranderde 1-3 voorsprong het laatste kwart in.

Ondanks of misschien wel mede dankzij het feit dat Hattem deze competitie nog geen punt had gehaald startte zij het vierde kwart vol energie om toch nog een goede score te behalen, daarin mede geholpen door het soms druistige en slordige spel van LOHC. LOHC werd wat teruggedrongen, doch kwam er soms via snelle counters uit wat uiteindelijk resulteerde in een volgende strafcorner. Bob van Brussel wist deze corner hard binnen te slepen waardoor LOHC op een 1-4 voorsprong kwam. Halverwege dit laatste kwart kreeg LOHC nog een groene kaart door onnodig commentaar op de scheidsrechter en kwam zij voor twee minuten met tien man te staan. Hattem versierde hieruit met dik vijf minuten op de klok nog een strafcorner, doch ook deze zorgde door een slechte stop niet voor gevaar voor de goal van LOHC. In het vervolg koos LOHC ervoor de wedstrijd met lang balbezit de wedstrijd uit te spelen en met de 1-4 overwinning de begeerde drie punten mee te nemen naar sportcomplex de Krogt.

 

LOHC wist zo in een rommelige wedstrijd het kwaliteitsverschil tussen beide teams alsnog om te zetten in een ruime overwinning en daarmee met een achtste plaats in de poule handhaving in de Overgangsklasse op de voorlaatste competitiedag definitief veilig te stellen. Doordat Groningen dat een plaats hoger staat verloor heeft LOHC zelfs nog een kans om minimaal een plaats te stijgen. Daarvoor moet er dan in de laatste wedstrijd zondag 29 mei aanstaande thuis tegen Ede heren 1 de nummer twee uit de poule, wel gewonnen worden. Gezien de stand op de ranglijst een wellicht lastige opgave maar gezien het verloop van de eerdere uitwedstrijd die eindigde in een 1-1 gelijkspel niet onmogelijk.

Na afloop werd Bob van Brussel door de spelers, coaches en overige begeleiding tot de Kin Sushi Man of the Match verkozen.

Hockeyschool

Junioren

Senioren