header foto

Welkom op LOHC

 
Hockey

Wedstrijdverslag Leiden Heren 1 - Upward Heren 1

Nieuws afbeelding 11-5-2022

LOHC ging voortvarend van start en creëerde een sterk veldoverwicht wat werd uitgedrukt in diverse scoringskansen, waaronder een strafbal die onfortuinlijk werd gemist door Quinten Mank. Laat in het eerste kwart maakte Frans Laarhoven alsnog de 1-0 uit een strafcorner. Niet lang daarna kreeg Upward haar eerste kans. Uit een eigenlijk onmogelijke hoek scoorden zij direct en was de stand weer gelijk: 1-1.

In het tweede kwart was het spelbeeld onveranderd. Spelend met een hoge intensiteit, goed druk zettend op de tegenstander, goed positiespel en sterke combinaties in balbezit, creëerde LOHC vele kansen. Dit resulteerde uiteindelijk na wederom een vlot lopende aanval in een doelpunt van Ivar Hensen, waarmee de ruststand werd bepaald op een 2-1 voorsprong voor LOHC.

Ondanks dat Upward duidelijk met andere intenties uit de kleedkamer was gekomen begon LOHC na rust direct weer sterk en rondde Jesse Webbers een mooie combinatie koelbloedig af met een stiftje. Met deze 3-1 en nog steeds een duidelijk veldoverwicht van LOHC leek de wedstrijd beslist, echter niets bleek minder waar. LOHC nam iets gas terug, Upward kreeg in het tweede deel van dit kwart wat meer vat op het spel kreeg en na enkele slordige acties van LOHC wisten zij twee keer uit de strafcorner te scoren. Met nog een kwart te spelen stond het weer 3-3!

In het laatste kwart scoorde Upward uit een van de weinige kansen die ze kregen al snel de 3-4. LOHC zette daarna alles op alles om de gelijkmaker te maken, maar ondanks nog enkele kansen lukte het hen niet meer om te scoren en nam Upward ook naar hun mening onverdiend de 3-4 overwinning en daarmee de belangrijke drie punten mee naar Arnhem.

De Kin Sushi Man of the Match verkiezing waarbij alle teamleden hun drie beste spelers mogen aanwijzen, werd dit keer gewonnen door Frans Laarhoven.

De komende zondag speelt het team van LOHC Heren 1 wederom een thuiswedstrijd op Sportpark De Krogt, nu tegen IJsseloever Heren 1. Dit team staat met negen punten minder op de voorlaatste plaats in de poule, twee plaatsen lager dan LOHC Heren 1. Een wedstrijd tegen een op papier mindere maar zo bleek in de eerdere uitwedstrijd toch zeer lastige tegenstander die vecht voor haar laatste kansen om niet direct te degraderen, maar tevens een mooie kans om de progressie die LOHC de laatste weken boekt uit te drukken in een nieuwe en noodzakelijke overwinning.

Wessel van der Heide

Hockeyschool

Junioren

Senioren