header foto

Welkom op LOHC

 
Hockey

Wedstrijdverslag Leiden Heren 1 - IJsseloever Heren 1

Nieuws afbeelding 11-5-2022

Na het op basis van het zeer goede spel toch onverdiende verlies vorige week zondag thuis tegen Upward H1, speelde LOHC H1 op zondag 1 mei wederom thuis op het sportcomplex De Krogt hun zevende wedstrijd na de winterstop tegen IJsseloever H1.

IJsseloever stond voorafgaand aan de wedstrijd met negen punten minder en twee plaatsen lager, op de elfde plaats in de poule. Het vorige duel uit in IJsselstein eindigde indertijd in zwaarbevochten 1-2 overwinning. Een ongetwijfeld lastige maar mooie kans dus voor LOHC om zich te revancheren van het resultaat van het duel tegen Upward H1.

De selectie was ten opzichte van de wedstrijd tegen Upward H1 ongewijzigd, met keeper Salman Akbar weer in het doel en het ontbreken van Bart Pronk (scheurtje middenvoetsbeentje) en Wik Bodewes (gebroken vinger).

Vanaf de start van de wedstrijd zette LOHC direct hoge druk op de tegenstander en kreeg daarmee de wedstrijd direct onder controle. Dit resulteerde medio de eerste kwart in een eerste strafcorner voor LOHC die mooi werd gestopt door de keeper van IJsseloever. LOHC nam snel de lange corner die daaruit ontstond en behaalde meteen hun tweede corner van de wedstrijd. Deze werd nu wel benut door Bob van Brussel en zo kwam LOHC verdient op een 1-0 voorsprong.

Met deze 1-0 voorsprong ging LOHC het tweede kwart in. IJsseloever herpakte zich in dit kwart en wist al snel hun eerste corner van de wedstrijd te behalen. Deze werd mooi gestopt door Salman Akbar, maar kwam helaas gevaarlijk terug en leverde de tweede strafcorner voor IJsseloever op. Ook deze strafcorner wist Salman tegen te houden. Helaas wist IJsseloever dit kwart nog de gelijkmaker te maken waardoor de teams met een 1-1 gelijkspel de rust in ging.

Na de rust kwam LOHC weer met een hoge druk het veld op en wist IJsseloever naar achter te drukken. Door dit aanvallende spel lagen er kansen voor IJsseloever in de counter. Echter wisten beide ploegen geen echt grote kansen te creëren en gingen de teams het laatste kwart in met nog steeds een gelijke stand. Dit laatste kwart gingen beide teams vol voor de drie punten en lagen er voor IJsseloever nog steeds veel kansen in de counter. Dit laatste kwart ging veel op en neer met veel corners aan beide kanten, die door beide keepers mooi werden gehouden. LOHC kreeg de laatste kans van de wedstrijd door een corner na het fluitsignaal, helaas werd deze niet goed gestopt en eindigde de pot in een gelijkspel.

Hockeyschool

Junioren

Senioren