header foto

Welkom op LOHC

 
Hockey

Alecto Dames 1 vs LOHC Dames 1

Nieuws afbeelding 26-4-2022
Op een zonnige zondagmiddag, 24 april 2022, speelde Leiden Dames 1 uit tegen Alecto. Na het gelijkspel van vorige week waren de dames van Leiden gebrand om deze week 3 punten te pakken tegen de concurrent uit Leiderdorp. 

De Leidse derby begon al snel met een grote kans voor Leiden door een hoge bal op Marije de Graaff. Niet lang daarna veroverde Juliëtte Mudde de bal, maakte ze een mooie actie de cirkel in en schoot koelbloedig de 0-1 voor Leiden binnen. Vier minuten later behaalde Leiden een strafcorner. Deze werd benut door Milou Thibaudier die een sleeppush van Juliëtte Mudde binnen tipte bij de tweede paal.

Veel strafcorners volgden. Uiteindelijk schoot Annick de Boer vlak voor het einde van het eerste kwart de 0-3 binnen. Het tweede kwart creëerde Leiden veel kansen, maar helaas werden deze niet benut. Hierna volgde de rust.

Het derde kwart werd het spel van Leiden wat slordiger, maar verdedigend stonden Sascha van de Wall Bake en Willemijn Muntinga goed hun man. 

Al na tien minuten in het laatste kwart tipte Rozemarijn Tiebout de 0-4 binnen en twee minuten later scoorde zij wederom een goal bij de tweede paal.

Alecto wist echter nog een strafcorner te behalen en scoorde hieruit de 1-5. 

Desondanks heeft Leiden de hele wedstrijd de overhand gehad en een terechte overwinning behaald. Volgende week staat Gooische thuis op het programma waar Leiden wederom gaat proberen drie punten te pakken. 

Fleur Hofman, dames 1

Hockeyschool

Junioren

Senioren