header foto

Welkom op LOHC

 
D1

Verslag Zwolle D1 - LOHC D1 || 2-2

Nieuws afbeelding 9-11-2021 Zondag 7 november, Zwolle uit. Na een lange autorit van 1,5 uur mochten de dames van Leiden optreden tegen Zwolle. De dames waren erop gebrand om de winst mee te nemen naar Leiden.
 
Het begin van het eerste kwart was voor beide ploegen zoeken. Ondanks dat Leiden fel aan de wedstrijd begon en meer in balbezit was, wilde het niet leiden tot een veldgoal. Na een aantal minuten gespeeld te hebben, kreeg Zwolle een grote kans. Zwolle profiteerde hier niet van. Nog steeds 0-0. In de laatste minuut van het eerste kwart haalde Juliette Mudde een strafcorner en deze werd goed benut door Milou Thibaudier door een scherpe rebound. 1-0 voor Leiden.
 
In het begin van het tweede kwart was Leiden nog steeds meer in balbezit en bleven de dames veel druk geven richting het goal. Na een paar minuten spelen behaalde Zwolle twee corners zonder resultaat. Het bleef 1-0. Met een felle press en veel balbezit, hadden de dames van Leiden de overmacht in het spel. De Leidse ploeg creërde veel kansen maar deze werden helaas niet benut.
 
Na rust kwam Zwolle een aantal keer in actie. Na een aanval van Zwolle kwamen zij de cirkel binnen van Leiden en kwam er een rommelig goal uit. 1-1. In de 53ste minuut, een minuut later na het goal van Zwolle, scoorde Leiden de 2-1. Na een mooie actie van Myrthe Mulder, tipte Lizzie Hoekstra de bal erin. 2-1 voor Leiden. 
De start van het vierde kwart was rommelig. Leiden bleef energie geven, maar het was niet voldoende om nog een goal te creëren. In de laatste minuut van het vierde kwart kreeg Zwolle twee corners. De laatste werd benut door de dames van Zwolle. 2-2. Einde wedstrijd.
 
Volgende week zondag speelt Leiden dames 1, haar een na laatste wedstrijd thuis van de eerste seizoenshelft tegen Wageningen dames 1. 12.45, veld 1, sportpark de Krogt. 

Hockeyschool

Junioren

Senioren

Agenda

Nog geen agenda punten.