header foto

Welkom op LOHC

 
D1

Verslag Gooische D1 - LOHC D1 || 2-2

Nieuws afbeelding 1-11-2021 Afgelopen zondag nam Leiden Dames 1 het op tegen Gooische. Naar verluid een goede ploeg, die voor deze wedstrijd de vierde plek in de competitie bekleedde. Leiden vloog de wedstrijd dan ook aan op resultaat te spelen: het hoefde niet mooi, het ging erom het maximale uit de wedstrijd te halen.

Startend met half court press wist Leiden in het eerste kwart een aantal keer op het middenveld de bal te veroveren, waarop het uit de counter een aantal keer gevaarlijk kon worden, mede uit een strafcorner. Toch was het de ploeg uit het Gooi die de eerste corner wist te versieren. Een Gooisch doelpunt werd echter door de lijnstop van Leiden voorkomen.

In het tweede kwart kwam Leiden fel uit de startblokken: het team haalde in de eerste minuut direct een strafcorner. Ondanks dat deze corner, na een mislukte aangeef, geen doelpunt opleverde, pakte Leiden door: 3 minuten later schoof Marije de Graaff de bal slim langs de keeper na een snel genomen vrije slag. Daar bleef het niet bij: een paar minuten later was het wederom Annick de Boer die uit een strafcorner de 0-2 binnen sloeg.

Direct hierna zette de ploeg uit het Gooi aan: een minuut later werd een voorzet door Leiden per ongeluk hoog verlengd, en een spits van Gooische tipte de bal vervolgens behendig binnen. Nieuwe stand: 1-2. De Leidse dames lieten de kopjes even hangen en niet veel later scoorde Gooische uit de rebound van een strafcorner de 2-2.

In de tweede helft was het devies van Leiden hetzelfde: vooral half court press spelen om zo ruimte te creĆ«ren voor een counter. Echter, de energie in het aanvallende spel leek bij Leiden wat op en Gooische zette beter veldspel tegenover het half court spelende Leiden. Met name in het vierde kwart werd de ploeg uit het Gooi gevaarlijk: ze wisten de ene naar de andere corner te versieren. Echter, met een uitstekende eerste uitloop en een redding van de lijnstop, lukte het de ploeg uit het Gooi niet meer te scoren. 

Al met al, een enerverende pot, die eindigde in 2-2.Hockeyschool

Junioren

Senioren

Agenda

Nog geen agenda punten.