header foto

Welkom op LOHC

 
D1

Verslag LOHC D1 - Alecto D1 || 4-1

Nieuws afbeelding 26-10-2021 Vandaag was het dan zover. De eerste Leidsche competitie derby van seizoen 2021/2022. Dit seizoen waren er al twee ontmoetingen tussen beide teams. Eén oefenwedstrijd en een bekerwedstrijd. Beide potten werden gewonnen door Leiden dames 1. 

Op het mooie zonnige complex van LOHC waren beide teams gebrand de drie punten binnen te slepen. Leiden Dames 1 vloog uit de startblokken en haalde binnen no time de eerste strafcorner. Die werd meteen benut door Rozemarijn Tiebout. De dames van Leiden bleven aanvallen en kansen creƫren, maar het bleef lang 1-0. Tot de laatste minuut van de 1e helft, door een mooie actie over de achterlijn van Juliette Mudde was weer Rozemarijn de goaltjesdief bij de tweede paal!

Met 2-0 in de rust had Leiden de flow te pakken. Maar Alecto gaf zich niet gewonnen en begon sterk aan het derde kwart. Uit een van de discutabele corners viel toch de aansluitingstreffer. Met 2-1 op het scorebord werd het opeens weer een spannende wedstrijd. Na een volgende corner kreeg Alecto een strafbal. Het moment om de wedstrijd te kantelen, maar een ontzettende goede redding van de keepster Fleur Hofman van Leiden voorkwam dit.

Dit was het moment dat Leiden besloot een tandje bij te zetten en weer volle bak op de aanval te spelen! Er kwamen gaten op het middenveld en Leiden benutte die goed. Na een mooie rush van Kaylee de Boer, bereikte ze Juliette Mudde die niet zelfzuchtig was en de bal aan Lisa van der Geest gaf. Zij tikte hem mooi binnen bij de tweede paal! Hiermee zette Juliette Mudde een tweede assist op haar naam.

Leiden had nu weer de touwtjes in handen. Na veel kansen en corners stond Annick de Boer op kopcirkel voor de volgende strafcorner. Zij bepaalde met een mooi schot de eindstand op 4-1.

Hiermee bleven de punten op De Krogt! Volgende week speelt Leiden uit op Gooische.

Hockeyschool

Junioren

Senioren

Agenda

Nog geen agenda punten.