Hoofdsponsors
Hockey.nl
 

Verslag Eindhoven D1 - LOHC D1 || 0-5

D1  |  4-10-2021
Nieuwsafbeelding
Na een leerzame wedstrijd in de Goldcup tegen HDM op donderdag 30 september,  was het tijd voor Leiden om de eerste winst in de competitie binnen te halen.

Eindhoven uit stond op het programma. Na een autorit van anderhalf uur en een strakke voorbereiding schoot Leiden uit de startblokken. Al in de 7e minuut was het raak: Annick de Boer knalde een strafcorner erin voor de 0-1. Leiden kon meteen doordrukken en nog geen 5 minuten later was het alweer raak: Marije de Graaff maakte met een genadeloze forehandslag de 0-2. 

Een goed begin dus voor de Leidse dames, die weinig weggaven in de eerste helft en op jacht bleven naar meer goals. En deze kwamen er dan ook: Noor Tilman vuurde een backhandschot achter de Eindhovense keepster voor de 0-3, waarna Lisa van der Geest met een tip-in nog vlak voor rust voor 0-4 tekende.

Met een comfortabele voorsprong ging Leiden dus de rust in, en met goede moed begonnen ze aan de 2e helft. Helaas werd het hoge niveau van de eerste helft niet meer consistent gehaald en kreeg Eindhoven steeds meer kansen. Keepster Fleur Hofman werd een paar keer getest maar hield met hulp van de sterke corner uitloopster Sascha van den Wall Bake haar goal keurig schoon. De 0-5 viel uiteindelijk toch nog aan de goede kant voor Leiden door een slimme tip-in van Milou Thibaudier met nog 3 minuten te spelen.

Uiteindelijk een goed resultaat voor Leiden, en met veel vertrouwen weer een nieuwe week in. Volgende week staat Beuningen thuis op het programma en zal het hopelijk weer een mooie hockey zondag op sportpark de Krogt worden.