Hoofdsponsors
Hockey.nl
 

Verslag LOHC D1 - Voordaan D1 || 1-1

D1  |  27-9-2021
Nieuwsafbeelding
Zondag 26 september, een tropische zondag op sportpark de Krogt. Leiden was na twee nipte verliespartijen gebrand om Voordaan met nul punten terug naar Utrecht te sturen, en begon scherp aan de wedstrijd. Dit resulteerde in veel dreiging naar voren en al snel was de eerste strafcorner een feit. Deze werd snoeihard ingeslagen door Annick de Boer en vond via een speelster van Voordaan het net van het doel. 1-0 voor Leiden. 

Hoewel dit naar meer smaakte, lukte het Leiden daarna niet om de voorsprong uit te bouwen; zo werd een mooie backhand van Lisa van der Geest niet bekroond tot een doelpunt. 

En zoals helaas vaker gebeurt in de sportwereld: als je hem zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander hem. En zo geschiedde, in het derde kwart maakte Voordaan de gelijkmaker. 

Helaas waren de dames van Leiden niet in staat om hun optimale vorm te vinden en eindigde de wedstrijd, zeer teleurstellend, in een 1-1 gelijkspel. 

Wie zeker wel in vorm was, was Fleur Hofman, de keepster van Leiden die met enkele goede reddingen een Leidsche nederlaag wist te voorkomen. 

Volgende week zal in Eindhoven opnieuw gestreden worden voor drie punten.