Hoofdsponsors
Hockey.nl
 

Verslag Gooische H1 - LOHC H1 || 3-1

H1  |  20-9-2021
Nieuwsafbeelding
Op de tweede speeldag van de competitie mocht LOHC Heren 1 om 14.45 aan de Bussemse Meerweg in Hilversum aantreden tegen Gooische Heren 1, dat vorige week zondag haar eerste wedstrijd uit tegen Groningen Heren 1 ruim met 0-4 won! 

Na het moeizame 1-1 gelijkspel vorige week tegen Berkel en Rodenrijs was LOHC erop gebrand dit keer wel met een goed resultaat naar huis te gaan.Gooische begon zeer fel aan de wedstrijd waar LOHC in eerste instantie weinig grip op kreeg. Het duurde ongeveer tien minuten totdat de storm geluwd was en er zich een meer gelijkwaardige strijd ontwikkelde en LOHC haar eerste strafcorners kon versieren. 

Na een verkeerde stop, werd de bal alsnog de cirkel ingebracht waar Bob van Brussel de bal op goal kon pushen en deze via een verdediger van Gooische in het doel belande: 0-1 voor LOHC, een score die aan het einde van het eerste kwart nog steeds op het scorebord stond!

In het begin van het tweede kwart ging het spel gelijk op waarbij LOHC enkele kansen kon forceren om de voorsprong verder uit te breiden. De goal viel echter aan de andere kant uit een benutte strafcorner: 1-1. Na deze goal kreeg Gooische vleugels, daarbij geholpen door enkele keren ongelukkig balverlies en het onvoldoende wegwerken van de bal in de eigen cirkel door LOHC. Negen minuten later keek het jonge team van LOHC tegen een achterstand van 3-1 aan en niet veel later was het tweede kwart gespeeld.

Zowel in het derde als het vierde kwart golfde het spel heen en weer. LOHC begon wat meer vat op het spel te krijgen, mede omdat Gooische zich richtte op het verdedigen van de voorsprong en met snelle counters trachtte gevaar te stichten voor de goal van Salman Akbar. Het resulteerde in diverse kansen en enkele strafcorners voor LOHC, doch dit was niet genoeg om de score alsnog om te kunnen draaien en zo liep LOHC na het gelijkspel van vorige week tegen haar eerste verlies van dit seizoen op. 

De komende week wacht het team van LOHC Heren 1 een stevig programma. Donderdag aanstaande speelt het haar eerste ronde van de Gold Cup in en tegen Heren 1 van Berkel en Rodenrijs, waar het vorige week zondag gelijk tegen speelde. 

Een mooie kans om zich te revancheren.Volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Phoenix Heren 1 dat net als het Gooische en Ede haar eerste twee wedstrijden won en gedeeld eerste staat in de poule.