Hoofdsponsors
Hockey.nl
 

Verslag Push D1 - LOHC D1 || 2-1

D1  |  20-9-2021
Nieuwsafbeelding
Afgelopen zondag mocht LOHC dames 1 afreizen naar Brabant. Daar stond een topper op het programma, namelijk tegen Push Dames 1. Push wil al drie jaar op rij promoveren, dus de dames wisten dat ze hun borst nat konden gaan maken. Dit weerhield hun er echter niet van om scherp en sterk aan het eerste kwart te beginnen. Dit resulteerde dan ook in een strafcorner na een mooie actie van Marije de Graaff. Annick de Boer die na een blessure weer terug is, liet maar weer eens zien wat voor strafcorner ze in huis heeft. De bal ging in het doel en na de eerste kwart stond het dan ook 0-1 voor LOHC dames 1. 

In het tweede kwart lieten de dames Push meer in hun spel komen en werden zij gevaarlijker. Ze hockeyden goed onder de press van dames 1 vandaan, wat leidde tot een strafcorner voor hun. Deze kregen de dames niet goed weggewerkt waardoor ze een strafbal tegen moesten incasseren. Hierdoor werd de stand 1-1. Eventjes later kreeg LOHC D1 weer een strafcorner tegen die Push mooi in de hoek flatste. De ruststand was 2-1. 

In de rust besprak D1 dat het echt nog niet voorbij was en alles nog kon gebeuren. Dus ging de knop om en gingen ze weer hun eigen spel spelen. In het derde en vierde kwart kregen beide ploegen de nodige kaarten en kansen. Strafcornerheldin Sascha van den Wall Bake hield ook weer de nodige strafcorners tegen. Ook kreeg LOHC D1 zelf ook nog zeker een paar hele goede kansen. Echter hebben ze zichzelf en hun goede spel niet beloond, waardoor de eindstand bleef steken op 2-1 in het voordeel van Push. 

Ze gaan deze week weer hard trainen en hunzelf klaarstomen voor de volgende wedstrijd. Graag ziet LOHC D1 iedereen volgende week weer op de Krogt, want dan mogen ze aantreden tegen Voordaan Dames 1!  

Foto - Ed Patijn