Hoofdsponsors
Hockey.nl
 

Verslag LOHC H1 - Berkel en Rodenrijs H1 || 1-1

H1  |  13-9-2021
Nieuwsafbeelding
Op zondag om 14.45 uur speelde LOHC Heren 1 haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen thuis op het sportcomplex ‘De Krogt” aan de Hofbrouckerlaan in Oegstgeest tegen het team van Berkel en Rodenrijs Heren 1.

Na twee voortijdig beëindigde seizoenen, als gevolg van de COVID-19 pandemie, waarin het team van LOHC Heren 1 volop in de race was voor het kampioenschap, staat het verjongde team voor de opgave de goede resultaten van de voorgaande jaren te gaan evenaren.

Deze eerste ontmoeting tegen het fysiek sterke Berkel en Rodenrijs Heren 1 zou gelijk een zware zijn zo was bekend uit de voorgaande ontmoetingen. Daarnaast ontbraken een aantal ervaren spelers (blessures) in de toch al jonge selectie van coaches Peter Kalfsterman en Wouter Tazelaar.

Aan het einde van een spannend eerste kwart stond de score op 0-0. Het ging gelijk op. In het tweede kwart kwam LOHC H1 al snel op een 1-0 voorsprong via een door Bob van Brussel benutte strafcorner. Niet veel later nog voor rust kwam Berkel en Rodenrijs op gelijke stand eveneens via een benutte strafcorner: 1-1. 

In een lastige tweede helft waarin LOHC veel onder druk stond, werden zij op diverse momenten overeind gehouden door hun keeper Salman Akbar. Er werd een strafbal gemist en uiteindelijk werd de eindstand 1-1 genoteerd. 

Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen Gooische Heren 1 dat haar eerste wedstrijd uit tegen Groningen Heren 1 ruim met 0-4 won!

Fotograaf - Ed Patijn