Hoofdsponsors
Hockey.nl
 

Teamindelingen Hockeyschool en ABCD (tijdslijnen en proces)

Hockey  |  27-5-2021
Nieuwsafbeelding

Het einde van het seizoen komt langzaam in zicht. Helaas is ook het huidige hockeyseizoen in alle opzichten anders dan anders verlopen. Gelukkig hebben onze Junioren sinds de lockdown wel door kunnen hockeyen en onderling wedstrijden kunnen spelen. 

 

Laatste trainingen en laatste speeldag

In de week van 7 juni a.s. vinden voor Breedte Junioren, Schaduwselectieteams en Hockeyschool de laatste jeugdtrainingen in de huidige teamsamenstellingen plaats. Op 12 juni a.s. is de laatste speeldag van het seizoen. Meer informatie over de invulling van deze dag volgt via de verschillende lijnen.

 

Trainen en spelen na einde seizoen

Voor Hockeyschool bestaat de mogelijkheid om op 16 juni nog een keer met het nieuwe team te trainen waarna kinderen kunnen gaan genieten van een heerlijke vakantie. De Breedte Junioren zullen zoals het er nu naar uitziet in de week van 21 juni a.s. nog eenmaal trainen in de nieuwe samenstelling. Daarnaast zijn wij bezig om te kijken of het mogelijk is om op 19 en 26 juni a.s. wedstrijden te spelen tegen clubs in de regio. Ook deze informatie volgt via de lijncoördinatoren.

 

Tophockey en Schaduwselectieteams krijgen via de lijncoördinatoren informatie over de periode na het einde van het huidige seizoen.

 

Voorbereiding nieuwe seizoen/teamindelingen

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Zo ook aan het samenstellen van de teams voor het seizoen 2021-2022. Voor alle lijnen van Hockeyschool tot Breedte en Tophockey een proces waar we uitermate zorgvuldig mee omgaan. In dit bericht geven wij graag wat meer informatie over het proces en de tijdslijnen.

 

Proces

Plezier in en passie voor hockey vinden wij als club belangrijk. Plezier en passie groeien als je in een team speelt waarin de verschillende spelers een vergelijkbaar/evenwichtig niveau hebben op het gebied van techniek, tactiek en motivatie. In gelijkwaardige teams voelen spelers en speelsters zich meer op hun plek en kunnen ze zich elk op hun eigen niveau gemakkelijker ontwikkelen. Vanaf de 2ejaars-C lijn vragen we spelers/speelsters zelf ook actief naar de eigen wensen (HOM-formulier).

 

Op basis van de input van coaches, trainers, trainers- en lijncoördinatoren en waar nodig de prestatiemanager worden de teams samengesteld. In de oudere lijnen (AB) wordt vanzelfsprekend de input van het HOM formulier meegenomen. Spelers en ouders mogen ervan uitgaan dat de teamindeling objectief en door mensen met kennis van zaken isgemaakt, ondanks het feit dat het seizoen anders is gelopen dan gebruikelijk.

 

E naar D

Voor de teamindeling van de 2e jaars E spelers, die volgend jaar naar de D-lijn gaan is een aparte commissie in het leven geroepen waarin Hockeyschool, Tophockey, Breedte Junioren zijn vertegenwoordigd. Gezamenlijk komen zij tot de indeling van de D lijn. De huidige E8-teams worden separaat geïnformeerd over het proces.

 

 

Publicatie teamindelingen ABCD en Hockeyschool

Op zondag 13 juni a.s. in de ochtend zullen de teamindelingen voor ABCD (Breedte en Tophockey) en Hockeyschool worden gepubliceerd op het besloten gedeelte van de website. De keuzes in de teamindelingen zijn definitief. Vragen over de indeling kunnen alleen worden gesteld in een persoonlijk gesprek en niet via e-mail, app, telefoon etc. Meer informatie over de mogelijkheid een persoonlijk gesprek aan te vragen, zal volgen op het moment dat de indelingen worden gepubliceerd.