Hoofdsponsors
Hockey.nl
 

CORONA UPDATE - trainingen en wedstrijden jeugd tijdens lockdown

Algemeen  |  5-1-2021
Nieuwsafbeelding

Van verschillende kanten hebben ons vragen bereikt over trainen en spelen van de jeugd tijdens de huidige strenge lockdown en de Britse mutatie van het virus. Wij begrijpen deze vragen heel goed! Om er zeker van te zijn dat wij veilig kunnen trainen en spelen, hebben wij als club contact met de GGD Hollands Midden opgenomen. Met deze GGD hebben wij de afgelopen maanden ook in nauw contact gestaan, zij zijn op de hoogte van ons protocol Verantwoord Hockeyen, dat op punten strenger is dan de landelijke regels, puur uit oogpunt van veiligheid. 

De GGD heeft laten weten dat de huidige geldende maatregelen – en ons protocol – afdoende zijn om de veiligheid te waarborgen ondanks dat er nog onvoldoende bekend is over de mutatie van het virus. Daarnaast heeft de GGD aangegeven dat buiten sporten en bewegen heel belangrijk is voor iedereen, jong en oud waardoor trainen en onderlinge wedstrijden binnen de huidige richtlijnen van ons protocol zeker mogelijk is. De door LOHC aangescherpte maatregelen na 15 december houden we aan. Daarbij is het protocol op een punt aangescherpt: Ben je in een door de overheid oranje of rood gebied geweest, dan blijf je 10 dagen in thuisquarantaine. Dit geldt voor alle leden (inclusief begeleiding), inclusief jeugdleden.

Het aangepaste protocol staat weer op de site. We willen aan iedereen vragen om op de regels in acht te nemen, zodat we met elkaar op een veilige manier kunnen blijven hockeyen!