Hoofdsponsors
Hockey.nl
 

Verslag Helmond D1 - LOHC D1 || 0-3

D1  |  12-10-2020
Nieuwsafbeelding
Na een week hard trainen, stond er vandaag weer een lange reis richting het zuiden op de planning. Hier gingen we de strijd aan met de nummer 9 van de poule, Helmond Dames 1. Een uitgelezen kans op 16 punten uit 6 wedstrijden.

De dames van Leiden waren vanaf moment een gefocust en het spel was goed. Druk zetten, afpakken en aanvallen. Op deze manier kwamen ze zowel in het eerste als in het tweede kwart een aantal keer goed over de rechterkant de cirkel binnen wat vier strafcorners en een aantal grote kansen opleverden. Helaas zonder resultaat. Met 0-0 op het scorebord gingen de dames de rust in.

Om de drie punten mee terug te nemen naar de Krogt, moest Leiden een stapje bijzetten. Kansen benutten en de wedstrijd naar eigen kant trekken. En in het derde kwart gebeurden dit dan ook. In minuut 42 sloeg Roosje Nolet de bal de cirkel in op Lisa van der Geest, die deze vervolgens aflegde zodat Rozemarijn Tiebout deze rustig kon binnen tikken; 0-1. Hiernaar waren de dames los. De energie was hoog en ze zaten er kort op, Helmond kwam nauwelijks aan spelen toe. In de 48e minuut was het weer raak. Na goed druk zetten van Roosje Nolet pakte ze de bal af en speelde de bal in op Rozemarijn Tiebout, zij gaf de bal vervolgens voor een Lisa van der Geest scoorde de 0-2. De drie spitsen wisten elkaar deze wedstrijd goed te vinden. 

De 0-3 was wederom van Rozemarijn Tiebout. De spits maakt de bal mooi vrij op de kop van de cirkel en schoot in de 49e minuut de bal met haar backhand de lange hoek in. De wedstrijd was beslist.
Het laatste kwart wisten de dames van Leiden rust in het spel te houden. Helmond kreeg nog een aantal strafcorners, maar de ploeg van Robbert van de Peppel wist de nul te houden. 

Met een mooie overwinning gaan de dames een korte break in als de nummer 2 in de overgangsklasse. Links naar externe communicatie -


Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws