Hoofdsponsors
Hockey.nl
 

Verslag LOHC D1 - Fletiomare D1 || 2-1

D1  |  5-10-2020
Nieuwsafbeelding
Na de lange reis van vorige week mocht LOHC Dames 1 vandaag weer aantreden op haar prachtige sportpark de Krogt tegen de nummer 12 van de poule, Fletiomare. Helaas helaas deze week zonder toeschouwers door de nieuwe corona maatregelen, wat de sfeer op LOHC toch wel net iets anders maakt. Dit betekende echter niet dat de dames minder zin hadden in de wedstrijd, want ook deze week waren ze gebrand om weer 3 punten te pakken!  

LOHC begon de wedstrijd wat slordig, en had al snel door dat Fletiomare best gevaarlijk kon zijn in de snelle counter. LOHC had toch het merendeel van het balbezit en kwamen een paar keer goed door, maar konden het doel van Fletiomare nog niet helemaal vinden. Gelukkig kon Leiden aan hun kant de counters ook blijven tegenhouden; stand na het eerste kwart dus 0-0.  

Het tweede kwart begon LOHC een stuk sterker. Het baltempo ging omhoog, de linies stonden strakker en ze gaven (bijna) niks meer weg. LOHC hockeyde voornamelijk op hun aanvallende helft en de kansen begonnen te komen. Aanvallend resulteerde dit gelukkig ook in een goede goal: na een mooie scoop van Kaylee de Boer aan de rechterkant kwam de bal via Lisa van der Geest en Roosje Nolet bij de tweede paal, waar Milou Thibaudier de bal keurig in kon tikken.  Dit smaakte natuurlijk naar meer, maar dat scoren bleek toch makkelijker gezegd dan gedaan. Fletiomare kon in de tweede kwart niet gevaarlijk worden, maar Leiden vergat de kansen die ze kregen af te maken en liet Fleriomare zo toch in de wedstrijd. De ruststand was dan ook 1-0 voor LOHC, een stand die ze liever wat ruimer hadden gezien.  

Na wat aanpassingen en tips van Robbert in de rust begon Leiden vol goede moed aan de tweede helft. Wederom waren ze het dominante team met meerdere corners en veel balbezit. Het lukte LOHC echter nog steeds niet om de wedstrijd op slot te gooien met een tweede goal, en lieten Fletiomare zo in leven. Zij bleven hoop houden en energie geven en scoorden in de derde kwart uit een snelle counter de 1-1. Dit was dan ook de stand aan het einde van de derde kwart.  

LOHC wist wat ze te doen stond in het vierde kwart en lieten meteen zien dat ze vol op de aanval gingen spelen. Hoog pressen, op de interceptie spelen en vooral veel naar voren hockeyen om dan toch die tweede goal te kunnen scoren. Na nog wat gevaarlijke counters van Fletiomare te hebben geweerd was het Roos Tiebout die knap een strafcorner haalde. Daar wist de captein Annick de Boer wel raad mee: zij raakte de lijnstop van Fletiomare hard op haar voet en de scheidsrechter gaf terecht een strafbal. Helaas voor ons ging deze er niet in: de strafbal van Roosje Nolet werd gered door de keeper. Gelukkig bracht deze kleine tegenslag de dames van Leiden niet aan het wankelen en was het een minuut later wel raak. Na een goede press kon Noor Tilman de bal veroveren en een snelle steekbal de cirkel in geven; Roosje Nolet had nog wel een klein appeltje te schillen met de keepster van Fletiomare en pushte de bal resoluut de goal in: 2-1 Leiden!  

Met nog een minuut of 7 te spelen probeerde Fletiomare nog gevaarlijk te worden met wat lange klappen, maar Leiden heeft die ballen goed tegen kunnen houden. Het was hard werken en zeker geen makkelijke wedstrijd maar het doel was weer bereikt: de 3 punten bleven in Oegstgeest. 

Niet het beste spel van LOHC Dames 1 vandaag, wel weer een positief resultaat. 

Volgende week gaan ze de lange trip naar Helmond maken, maar eerst weer een week hard trainen. Het niveau wat de dames vandaag haalden moet omhoog om de punten te blijven pakken, en dat blijft natuurlijk hun doel!

===========================

Links naar externe communicatie -