Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

TRIMHOCKEY | Heeren’73 gaat door tijdens de lockdown!

Hockey  |  26-5-2020
Nieuwsafbeelding

Heeren’73, het oudste trimhockey team ter wereld is al vele jaren iedere zaterdagmorgen van 08:30- tot 10:00 uur op LOHC te vinden. Weer of geen weer, geen zomer of winterstop, er wordt altijd getraind en gespeeld. Tenzij de velden bevroren zijn.

Het was dus een hard gelag dat ook Heeren’73 door het Corona virus werd gedwongen tijdelijk te stoppen met alle activiteiten. Best gek als je elkaar zo lang al iedere week ziet, om dan ineens thuis te moeten blijven en elkaar lange tijd moet missen.

Het huidige Praesidium bestaande uit Ard Burgers en Hans Touw hoefde niet lang na te denken en besloten Heeren’73 tijdelijk viraal te laten gaan. Met vaste trainer Reiner Slotemaker werd afgesproken dat hij iedere zaterdagmorgen stipt om half negen, 6 trainingsfilmpjes in de Whatsapp-groep van Heeren’73 plaatst. De leden kunnen dan binnen of in hun tuin naar hartenlust trainen. Om negen uur volgt dan de zogenaamde "coronaviruskoffieochtend”. Ook via Whatsapp. Per 4-tal worden de leden wekelijks in verschillende groepjes ingedeeld. Zij kunnen dan individueel de koffietraditie doorzetten die Heeren’73 ook op LOHC altijd na afloop van het spelen heeft. Maar nu ieder vanuit zijn eigen huis, met een kop koffie gezellig kletsen en bijpraten met elkaar. Soms wel een uur!

Wat begon als een klein initiatief met ca. 25 leden is inmiddels uitgegroeid tot een wekelijkse activiteit waaraan niet minder dan 55 leden meedoen. Het is mooi om te zien hoe de sterke onderlinge band ondanks de lockdown wekelijks nog hechter wordt. De leden zijn erg enthousiast dat een mogelijkheid is gecreëerd om elkaar toch wekelijkste zien en te spreken, zij het via Whatsapp. Zij genieten ervan en kijken ook tijdens de huidige lockdown met groot enthousiasme uit naar weer een nieuwe zaterdagochtend.

Maar wat te doen met Koningsdag? De dag dat Heeren’73 traditioneel bij John en Marijke Coulier van 12:00- tot 14:00 uur bij elkaar komt om een toost op de Koning uit te brengen?

Geheel in stijl en op basis van de ervaringen van de afgelopen weken, besloot het Praesidium om Koningsdag met een multimediaal programma te vieren. Met een speciaal geregisseerd humoristisch filmpje dat precies om 12:00 uur op YouTube in première zou gaan, werd de spanning opgebouwd. Al voordat het filmpje ging spelen werd door diverse leden druk gechat en gespeculeerd wat ze te zien zouden krijgen. Na afloop van de film werd iedereen naar Zoom geleid. Alle leden waren vervolgens tegelijk in beeld. Niet minder dan 73! Ten overstaan van iedereen werd het Heeren’73-trimmerslied door een drietal zangers onder begeleiding van muziek gezongen. Vervolgens werden er nog wat toespraken gehouden. Om 12:45 uur was alles achter de rug. Iedereen keek terug op een zeer geslaagd programma.

In een tijd waarin iedereen zo goed mogelijk zijn best doet om gezond te blijven en de regels van de lockdown naleeft, zijn ze er bij Heeren’73 in geslaagd om met behulp van moderne middelen op een andere manier invulling te geven aan plezier en versterking van onderlinge verbondenheid.

 

Gerelateerd nieuws