Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

CORONA UPDATE | PROTOCOL JEUGDTRAININGEN

Bestuur  |  28-4-2020
Nieuwsafbeelding

 

UPDATE 2 MEI 2020

Naar aanleiding van wijzigingen in het KNHB protocol is het LOHC protocol aangepast. De aanpassingen betreffen de leeftijdsgroep 13-18 en hebben betrekking op de groepsgrootte, zie bijgaand het laatste LOHC protocol voor meer details.
28 APRIL 2020 

Zoals jullie ongetwijfeld allemaal hebben meegekregen, heeft het kabinet afgelopen dinsdag aangekondigd, dat vanaf 11 mei de basisscholen weer open gaan en dat vanaf 29 april kinderen weer mogen gaan sporten. Hierbij is nadrukkelijk aangegeven, dat het trainingen betreft en alle (!) competities zijn stopgezet. 

Onderscheid wordt gemaakt in:

· Kinderen t/m 12 jaar mogen sporten zonder daarbij de 1,5 meter afstand in acht te nemen, aangezien het risico op besmetting door deze kinderen als zeer minimaal wordt beschouwd en het de afgelopen weken onmogelijk is gebleken deze kinderen afstand van elkaar te laten houden.

· Jeugd in de leeftijd 13-18 jaar mogen weliswaar ook weer mogen gaan sporten, maar wel met inachtneming van de 1,5 meter afstand regel. Voor sporten zoals tennis en golf ogenschijnlijk eenvoudig uit te rollen, maar voor hockey is dit toch een sterk beperkende factor. Het is dan ook een forse uitdaging om afspraken, richtlijnen en logistieke keuzes uit te werken om tot een veilige, werkbare structuur te komen voor de A-, B- en C-jeugd.

Er is de afgelopen dagen hard gewerkt aan de totstandkoming van een protocol om de jeugdtrainingen te hervatten (zie bijlage). Het protocol is opgesteld uitgaande van de richtlijnen van het RIVM, het protocol van de KNHB en getoetst door de medische commissie van LOHC.

Gefaseerd opstarten is de enige oplossing! Het LOHC bestuur werkt nauw samen met de verschillende hockeycommissies om de logistieke operatie invulling te kunnen geven en de jeugd zo snel als mogelijk weer kan gaan trainen. 

De D-jeugd start aanstaande woensdag 29 april met trainen als jeugd-testgroep, zo kunnen we het protocol testen. De overige lijnen ontvangen op korte termijn informatie over de trainingstijden en richtlijnen.

Clubhuis & toiletten zijn en blijven gesloten, ouders mogen het complex NIET betreden. Zorgvuldigheid is en blijft troef!