Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

TRAINERSCURSUS LOHC | Inschrijven is nog mogelijk!

Hockey  |  12-1-2020
Nieuwsafbeelding
Om het voor nog meer LOHC'ers mogelijk te maken om mee te doen aan de LOHC trainers cursus is de eerste cursusochtend nu op 26 januari. Schrijf je dus snel in!

Ook dit jaar organiseert LOHC weer een trainersopleiding. In tegenstelling tot eerdere jaren wordt de opleiding nu door LOHC zelf gedaan. Met Norbert Nederlof (FIH Trainer) verbonden aan onze club is dat heel logisch.

De LOHC trainersopleiding bestaat uit 3 workshops plus een afsluitende opdracht. Door een compactere opzet verwachten wij meer enthousiaste trainers op te leiden die deze opleiding ook afronden. Afronding van de LOHC opleiding is een voorwaarde voor wie in de toekomst op kosten van de club een KNHB opleiding wil volgen.

Wat leer je tijdens de LOHC Trainersopleiding?

De opleiding zoals deze door Norbert wordt opgezet en gegeven legt de nadruk op de volgende punten:

- Nadruk op hockeytechniek en taktiek in lijn met de visie van LOHC
- Praktische trainersvaardigheden in het veld. Hoe geef je goede aanwijzingen, start je gemakkelijk een oefening en zorg je dat het lekker loopt
- Hoe ga je om met intensiteit in de trainingen en zorg je dat de training effectief is voor elke speler.

En natuurlijk kun je alles vragen wat nodig is om een goede trainer te worden.

De opleiding bestaat uit 3 workshops van ca. 3 uur en doel is om zelf een betere trainer te worden en zo jonge spelers te helpen om betere hockeyers te worden.

De workshops bestaan voor een deel uit theorie en voor een belangrijk deel uit praktijk op het veld. Ook moet je een aantal praktijkopdrachten maken en inleveren.
Wanneer je de opleiding goed afrond, krijg je een certificaat van deelname aan de LOHC trainersopleiding.

Wanneer is de opleiding?
De workshops zijn op zondagmorgen om 10:00 en zijn om 12:30 afgelopen. De data zijn 26 januari, 2 februari en 16 februari. De cursus is geschikt voor A-B en C spelers (14 jaar en ouder) en ouders met enige hockeyervaring. Er is plaats voor max 20 deelnemers. Deelname is kosteloos maar daarmee niet vrijblijvend. Na inschrijving ontvang je een rond 23 januari een bevestiging van deelname.

Wil je meedoen, vul dan het inschrijfformulier in: https://goo.gl/forms/YalfUG4UrWixjVUm1

Heb je vragen? Mail dan Norbert op [email protected] of spreek hem even aan.