Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

Verslag LOHC JB1 Voorcompetitie | De Weg naar Landelijk B

Tophockey (CTH)  |  3-12-2019
Nieuwsafbeelding

Nieuw seizoen, nieuwe samenstelling! Zodra de samenstelling eind vorig seizoen bekend gemaakt werd, zijn de jongens van LOHC B1 gestart met trainen en voorbereiden op het nieuwe seizoen. 


Na een gedegen voorbereiding, werd het seizoen afgetrapt met de wedstrijd thuis tegen de club uit Utrecht; Kampong. De jongens wisten al, dat dit een hele zware wedstrijd zou worden en begonnen scherp en gefocust, de eerste twee kansen waren voor LOHC. Kampong werd wakker geschud en leek op gang te komen. Zo liep het in het eerste kwart gelijk op en was de stand 1-1, door de goal van onze spits Quinten Flierman. Het tweede kwart overheerste Kampong en kregen ze kans na kans. Met mooie technische acties bereikten ze keer op keer het doel. Keeper Boudewijn Straver redde LOHC hier van een hoge achterstand. Rusttand: 1-4. Het derde kwart leek LOHC het weer op te pakken en zo gingen ze mee in het spel van de club uit Utrecht. Dit resulteerde na wat tegengoals in een goal voor opnieuw Quinten Flierman; 2-6. De wedstrijd eindigde in 2-7, waarin de jongens geen slechte wedstrijd speelden, maar waarin Kampong nog net een maatje te groot was.


Na een weekje hard trainen met op dinsdag hulp van Wouter Tazelaar (assistent-trainer Heren 1) mochten de jongens op de vroege zaterdagochtend afreizen naar Groningen. De wedstrijd tegen GHBS verliep gemakkelijk. Door goals van Mick Koekenbier, Jeroen Tjeenk, 3x Pieter Anker en 2x Liam Ebbutt wonnen de mannen met 7-0.Leonidas wachtte de zaterdag erna. Met een goede trainingsweek was LOHC er klaar voor. De jongens begonnen wat zwak aan de wedstrijd. Desondanks kwamen ze op een 1-0 voorsprong in eigen huis door Pepijn Rozemeyer. Hierna hadden de jongens het nog steeds niet opgepakt en werd het door een strafbal 1-1, dit was ook de ruststand. Na een goed praatje van coaches Maurits Akkerman en Sebastiaan Kossen (speler H1) kwamen de mannen scherper de rust uit. Na een geweldige blind press pakte Pepijn Rozemeyer de bal af en met zijn backhand belandde de bal keurig in de kruising: 2-1! De mannen gingen hierdoor een stuk beter spelen en zo kwamen ook de 3-1 door Cas Wolters en de 4-1 door Liam Ebbutt; tevens de eindstand.


Een week later was Phoenix de tegenstander. Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd en er werd mooi hockey gespeeld. In de eerste helft viel de goal toch voor de thuisploeg: 1-0, Pepijn Rozemeyer. Na de rust werd het in een vlug uitgespeelde counter 1-1. Het eindigde in een 2-1 stand, opnieuw een goal van Pepijn Rozemeyer. 


De mannen mochten de week erna in het Rotterdamse stadion spelen. De jongens waren gebrand om deze wedstrijd te winnen, want als ze deze zouden winnen, waren ze erg goed op weg om de landelijke competitie te halen. Het fluitsignaal klonk en ze begonnen met een ontzettend hoge druk. Rotterdam bezweek hieraan en zo viel al in de 1e minuut de 0-1 door Quinten Flierman. Rotterdam kreeg een klap en kwam steeds meer in de wedstrijd hoewel in het eerste kwart LOHC JB1 een stuk beter was. In het tweede kwart scoorde Rotterdam vanuit een strafcorner; 1-1. Het derde kwart begonnen de mannen van LOHC weer sterk en zo viel de goal door Pieter Anker; 1-2. In het vierde kwart speelden de mannen de wedstrijd uit door half kort te gaan staan en zo was de overwinning in Rotterdam een feit. Tegen elke tegenstander uit de poule had LOHC nu één keer gespeeld en was daarmee op de helft van de voorcompetitie.


Kampong uit stond nu te wachten. Vol goede moed gingen de mannen naar Utrecht. De eerste helft was zeker niet slecht en verdedigend stonden ze goed, alleen gold hetzelfde voor Kampong. De ruststand was 3-0, na de rust merkten de jongens, dat jongens B1 van Kampong (vorig jaar 2e van Nederland na shoot-outs), toch nog steeds een maatje te groot was voor LOHC JB1. Ze verloren in Utrecht uiteindelijk met 8-0.


Na drie weken rust mochten de mannen weer aan de bak tegen GHBS en de wedstrijd werd gewonnen met 8-0. Ook was de eerste rechtstreekse sleeppush een feit door niemand minder dan onze muur achterin Philip de Ridder. De andere goals werden gemaakt door Pieter Anker (2x), Cas Wolters (2x), Liam Ebbutt, Quinten Flierman en Jeroen Tjeenk.


De week erop zou LOHC de kans op het behalen van de landelijke competitie verzilveren als ze zouden winnen van Leonidas JB1. Na een keiharde trainingsweek waren de mannen er klaar voor. Ondanks de goede voorbereiding, begonnen de mannen niet lekker aan de wedstrijd; slordigheid en traag baltempo zorgden ervoor dat ze maar niet scoorden. Na een counter voor de thuisploeg werd het ook nog eens 0-1. De hoofdjes gingen hangen en Maurits Akkerman en Sebastiaan Kossen namen de jongens bijeen in de kleedkamer. De tweede helft speelden de jongens beter; er werd beter gecombineerd en sneller gespeeld. Na redelijk wat kansen, de paal werd ook nog een paar keer geraakt, ging de bal er gewoon weer niet in. Het wilde allemaal niet lukken. De ruststand was tevens de eindstand en zo moesten de mannen het de volgende zaterdag laten zien bij Phoenix uit.


Deze wedstrijd begonnen ze ook erg sterk, maar tegen de verhouding in kwam Phoenix op voorsprong, doordat de verdediging even niet scherp was. De mannen knokten door en dat resulteerde in een 1-1 door Pieter Anker. Het tweede kwart waren de jongens ook beter, maar na een goede bal die de cirkel in werd geflatst, werd er door een hele mooie tip gescoord door de thuisploeg: 2-1. Toen kwam Liam Ebbutt op gang en scoorde een goede goal die mentaal erg hielp. Hierna maakte hij ook de 2-3. De cornervariant werd afgespeeld op Christiaan Janssen, hij gaf een harde bal op Liam Ebbutt die hem hoog in de lange hoek tipte. De mannen voelden dat het haalbaar was en gingen vol door. Door een slimme actie van Quinten Flierman kreeg Phoenix een strafbal én de keeper ging eruit! JB1-Captain Tom van Sterkenburg ging achter de bal staan om dit klusje te klaren. Dit deed hij ook; 2-4 met nog maar een paar minuten te spelen. Het eindsignaal klonk en LOHC-JB1 wist het zeker: ze hadden de landelijke competitie gehaald! Mooie woorden van de coaches sloten deze hockeyzaterdag goed af.


De laatste wedstrijd thuis speelde LOHC tegen Rotterdam die helaas met 1-3 werd verloren. Het was wel een prachtgoal uit de strafcorner; Quinten Flierman gaf hem hard en strak aan, de bal werd goed gecontroleerd gestopt door Jeroen Tjeenk en Philip de Ridder sleepte de bal zo de kruising in. Doordat Rotterdam won, plaatsten ook zij zich voor de landelijke competitie en werden natuurlijk gefeliciteerd door LOHC.


Nu eerst de zaal in en daarna speelt Jongens B1 van LOHC in de landelijke competitie!


(Jeroen Tjeenk, dank voor dit verslag!!)
Links naar externe communicatie - 

Reacties

Doeke Overbeek
Wat een mooi verslag Jeroen! Op naar Landelijk
Marlies Kromjong
Wat een mooie voorcompetitie en een prachtig resultaat - geniet van deze mooie prestatie!

Reageer op het nieuws