Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

Verslag LOHC H1 - Phoenix H1 || 1-1

H1  |  25-11-2019
Nieuwsafbeelding
De mannen van ons eerste team ontvingen afgelopen zondag Phoenix, een ploeg waarmee Leiden samen met Upward op een gedeelde eerste plaats stond. Het beloofde dus sowieso een spannende wedstrijd te worden op De Krogt. Onze mannen startten de wedstrijd echter matig waardoor het initiatief in de eerste helft volledig bij de gasten uit Zeist lag.

Phoenix kreeg in de eerste helft maar liefst 11 strafcorners. Deze werden bijna allemaal gestopt door onze keeper Salman Akbar die niet voor niets jaren de vaste doelman van het Pakistaanse nationale elftal is geweest. Met zijn reddingen wist Salman zijn team in de wedstrijd wist te houden. In de tweede helft wist Leiden meer op de helft van Phoenix te spelen en kansen te creĆ«ren. De eerste goal van de wedstrijd viel pas in de vijftigste minuut maar aan de andere kant. 

Phoenix wist vanuit de korte hoek met een backhand te scoren, een onhoudbare bal voor de fantastisch keepende Salman Akbar. Het daaropvolgende offensief van Leiden resulteerde in een strafcorner waaruit Bob van Brussel in de zevenenvijftigste minuut de gelijkmaker scoorde. In de laatste minuut kreeg Leiden nog een strafcorner mee, maar deze wist de ploeg niet te verzilveren waardoor de stand gelijk bleef. 

Doordat Zwart Wit wist te winnen en Upward gelijkspeelde deelt Leiden de eerste plaats voor de winter met deze teams en Phoenix, totaal dus vier teams op de eerste plaats. De tweede helft van het seizoen belooft dan ook zeer spannend te worden. Het seizoen begint voor ons eerste team weer op 8 maart met de thuiswedstrijd tegen Berkel en Rodenrijs.

Op 10 januari organiseert Heren 1 een diner in het glazen huis. De opbrengst hiervan is voor de financiering van de trainingsstage naar Malaga. Kaarten kosten € 50 per couvert voor een meergangen diner inclusief drank. Opgeven kan via: [email protected] 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws