Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

Verslag Beuningen D1 - LOHC D1 || 4 - 1

D1  |  18-11-2019
Nieuwsafbeelding
Slordig puntenverlies voor de Dames van Leiden

De wedstrijd ging van start. Leiden begon niet scherp en stond direct flink onder druk. Gelukkig wist Beuningen de kansen niet af te maken. Eenmaal bijgekomen van de schrik begon Leiden met opbouwen. Begin van het tweede kwart scoorde Beuningen uit een verkeerd gestopte corner. 

Daarna ging het gas erop bij Leiden en dit resulteerde vlak voor rust in de gelijkmaker die op naam van Rozemarijn Tiebout genoteerd mag worden. Ondanks deze gelijkmaker ging Leiden ontevreden over het spel de kleedkamer in. Na een goede ‘peptalk' in de rust begon Leiden beter in het derde kwart. Leiden had speloverwicht en kreeg een aantal corners, die er helaas niet in wilden. 

Verder werden er van beide kanten niet echt kansen gecreëerd. Tot een ietwat ongelukkige inleverbal. Beuningen maakte nuttig gebruik van de counter. Een tegengoal was een feit. De stand 2-1 stond op het scorebord. Op zich was er nog niks aan de hand en kon de wedstrijd nog worden omgebogen. Het gevaar van Leiden zat hem vooral in het behalen van corners. 

Het derde kwart kwam ten einde. Er was nog één laatste kwart over om de goals te maken. Leiden ging iets aanvallerder spelen. De Dames van Leiden drukte door en kregen een serie aan corners mee. Helaas was de uitvoering van de getrainde varianten allemaal net niet goed genoeg om de keeper van Beuningen te passeren. 

Door het aanvallende spel werden de gaten verdedigend gezien groter. Beuningen had slechts twee counters nodig om er twee goals in te tikken. Leiden kan en moet beter spelen dan wat vandaag op de mat is neergelegd. 

Een wedstrijd om snel te vergeten en op naar volgende week. Er wordt dan weer thuis gespeeld, dit keer tegen Voordaan. 

Goal Leiden: '30 Rozemarijn Tiebout

Reacties

Marlies Kromjong
Jammer dames - volgende week nieuwe speelronde, nieuwe kansen!
Doeke Overbeek
Kom op Dames! Zondag weer de punten

Reageer op het nieuws