Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

Verslag LOHC D1 - Breda D1 || 1-0

D1  |  11-11-2019
Nieuwsafbeelding
Punten blijven op de Krogt

Het was een prachtige frisse zondagochtend. Maar toen het zonnetje eenmaal doorkwam werden (bijna) alle thermoshirts uitgetrokken.

Het fluitsignaal klonk en Leiden begon fel en vol goede moed aan de wedstrijd. In het eerste kwart werd weinig gecreƫerd maar ook niks weggegeven. Ondanks dat voelde Leiden dat er wat te halen viel. Tijdens het tweede kwart kreeg Leiden twee corners tegen, die beiden goed werden weggewerkt. Van beide kanten was het met vlagen een wat slordige wedstrijd. Maar voor Leiden geen enkele reden voor paniek. Zolang Leiden de afspraken bleef uitvoeren zouden de goals vanzelf vallen.

Na rust schoot Leiden weer uit de startblokken. Sophie Huisman nam dit iets te letterlijk en moest wegens onvoldoende afstand een groene kaart incasseren. Na een mooie rush van Alison Lee dwars door de verdediging van Breda werd ze hard onderuitgehaald.

Dit resulteerde in een corner, echter bleek er op dat moment geen enkele aangever in het veld te staan. Gelukkig kan Leiden altijd rekenen op interim aangever Rozemarijn Tiebout. De bal ging perfect de goal in na een mooie tip-in van Marthe Meijer. Één ding was zeker en dat was dat Leiden de winst op eigen veld niet meer uit handen ging geven. 

Na nog enkele acties over en weer in het laatste kwart eindigde de wedstrijd in 1-0. Drie zwaarbevochten punten voor de Dames van Leiden maar gezien het spel een terechte uitslag. 

Deze belangrijke winst zorgt voor een stijging van twee plekken op de ranglijst. Leiden is ervan overtuigd deze stijgende lijn door te trekken.


Links naar externe communicatie -

Fotoreportage (Ed Patijn) - https://photos.app.goo.gl/J6epXs1nPT2ZzX416

Reacties

Marlies Kromjong
Top gedaan!
Doeke Overbeek
Gaaf winnen van zo’n sterke tegenstander
Barbara van Duren
Zo fijn dat jullie deze wedstrijd winnend hebben afgesloten! En nu lekker deze weg voortzetten, super goed!

Reageer op het nieuws