Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

Wedstrijdverslag H1 zondag 20 oktober

Hockey  |  20-10-2019
Nieuwsafbeelding

Een belangrijke wedstrijd voor de mannen van LOHC op de Krogt deze zondag. De koploper uit de poule kwam op bezoek, een goed moment om te kijken hoe beide ploegen ervoor stonden. Vooraf werd de wedstrijd als lastig bestempeld, dat bleek een juiste gedachte te zijn.

 

In het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk, dat er wel enigszins een krachtverschil zat tussen beide ploegen. LOHC had veel meer balbezit dan IJsseloever, hier werd alleen in het begin van de wedstrijd nog niet zoveel mee gedaan. Buiten het feit dat er wel een aantal corners voorde thuisploeg zijn geweest, bleven de grote kansen toch uit. Een gouden regel in de sport is, dat de goal dan aan de andere kant valt en dit bleek wederom zo te zijn. IJsseloever komt op een 0-1 voorsprong door een knullige goal. Een voorzet wordt niet goed verwerkt waardoor een spits voor open goal de bal binnen kan slaan. Een lichte klap voor de mannen uit Oegstgeest, maar desondanks hielden zij het betere van het spel. Een paar minuten na de tegengoal maakte Lars Barkmeijer een mooie actie door de as van het veld. Wanneer hij op goal wil slaan, wordt er op zijn stick getikt. Strafcorner net voor het einde van de rust, een goed moment om de gelijkmaker te maken. Helaas wordt de strafcorner net naast de goal gepusht. Dus toch met een 0-1 achterstand de rust in.

 

Tijdens de rust wordt de ploeg verteld om rustig te blijven, als het spelbeeld zo blijft, valt te goal vanzelf. Het is tenslotte al gebleken, dat wij over veel scorend vermogen beschikken dus niet bang hoeven te zijn, dat er niet gescoord wordt. In het begin van de tweede helft werd snel duidelijk dat het wedstrijdbeeld hetzelfde zou blijven. Het bleef zoeken naar corners om onze cornermannen in stelling te brengen. De eerste corner wordt niet gestopt, waardoor er niet gesleept kan worden. De tweede corner daarentegen, wordt door Pieter-Dirck door de benen van de keeper gepusht. 1-1 aan het begin van de tweede helft, een goede uitgangspositie om op jacht te gaan naar een volgende goal. LOHC bleef aanvallend spelen om nog een goal te maken. Dit resulteerde 20 minuten voor het einde van de wedstrijd in nog een strafcorner. Gekozen werd om de corner op Bob van Brussel te spelen en hij sleepte de bal fantastisch binnen via de paal. Een schitterende push op een heel prettig moment! Vanaf dat moment was het plan om de wedstrijd professioneel uit te spelen. IJsseloever zet nog een slotoffensief in waarbij zij een stuk meer druk naar voren begonnen te zetten. LOHC wist dit goed te tackelen door een aantal keer de bal naar de andere kant van het veld te scoopen. Alles leek goed te gaan, tot het moment dat IJsseloever een strafcorner versierde in de laatste seconde van de wedstrijd. Net voor het aangeven van de corner klinkt het eindsignaal, alle spelers van IJsseloever komen rond de cirkel staan om de gelijkmaker te scoren. De corner wordt gepareerd, alleen is daarbij een shoot gemaakt, IJsseloever krijgt nog een corner. Iedereen langs de kant houdt zijn adem in tijdens de laatste corner…Gelukkig wordt de corner onschadelijk gemaakt door de verdedigers van LOHC. Een vlaag van opluchting en vreugde vloeit na het laatste fluitsignaal. Iedereen op en langs het veld voelt, dat het een belangrijke en zwaarbevochten overwinning is.

 

Door het behalen van de drie punten houdt Heren 1 de aansluiting vast met de top in de poule. Volgende week speelt het team de altijd lastige uitwedstrijd tegen Gooische! Aan fans ontbrak het niet in de wedstrijd tegen IJsseloever, dank daarvoor! Heren 1 hoopt u ook in Bussum langs de lijn te zien. Tot volgende week!

 

De mannen van LOHC H1