Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

KNHB - Nieuwe Spelregels, Nieuwe Aanvangstijden

Hockey  |  2-9-2019
Nieuwsafbeelding
De KNHB heeft besloten om, met ingang van aankomend seizoen, een aantal regels te wijzigen - meer informatie vind je hier https://youtu.be/XRWPEXTZmhY en natuurlijk op de site van de KNHB.

Een van de zaken die zal wijzigen is dat alle elftallen (junioren en senioren) een wedstrijd gaan spelen die bestaat uit 4 kwarten van 17,5 minuut. Dit betekent dat de wedstrijd langer gaat duren dan 2x 35 minuten, met alle rusten meegerekend. De KNHB gaat ervan uit dat een speelronde op een niet-waterveld 95 minuten zal duren. Voor een wedstrijd op een waterveld is die tijd langer vanwege het sproeien, namelijk 110 minuten.

Daarom zullen er met ingang van dit seizoen, ongebruikelijke aanvangstijden op het wedstrijdschema verschijnen; bv 10.05 of 16.25. Het lijkt misschien een typefout, maar dat is het niet! Het is heel belangrijk dat de aanvangstijden gehandhaafd worden, om te voorkomen dat we aan het eind van de dag te ver uit het schema lopen. Daarnaast zal de eerste speelronde om 8.30 uur beginnen, daarmee zorgen we ervoor dat alle teams aan spelen toe komen.