Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

Speler Spotlight - Sascha Donders

Hockey  |  29-5-2019
Nieuwsafbeelding
LOHC Jeugdspelers in de selectie van de KNHB

Op LOHC staat hockey met plezier en passie centraal. We zijn ervan overtuigd dat een goede mix van de juiste hockey filosofie, inspirerende begeleiding, gemotiveerde teams en persoonlijke inzet ertoe leidt dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen. In een aantal gevallen heeft dat ertoe geleid dat onze jeugdleden geselecteerd zijn voor KNHB selectieteams. Dat zegt iets over onze passie voor hockey en de kwaliteit van onze jeugdopleiding, dat is iets waar we met elkaar heel trots op kunnen zijn en waar we de aankomende jaren - over de hele breedte van de lijnen - in zullen blijven investeren. 

In deze serie, willen we een aantal bijzondere verhalen met jullie delen. In deze editie, lees je het verhaal van Sascha Donders JB1.
Sascha Donders JB1
Selectie Opleidingsteam Nederlands B


In welk KNHB selectie team speel je en heb je gespeeld?
Als eerstejaars JC1-speler (seizoen 2016-2017) werd ik uitgenodigd voor de selectierondes van het district Zuid-Holland bij HDM én geselecteerd. Twee seizoenen ben ik hier van de partij geweest. Een periode waarin ik heel veel hockeyplezier heb beleefd. Ook heb ik geleerd om teleurstelling een plek te geven. Bij de KNHB-teams zijn de selecties namelijk open. Dit betekent, dat iedere training nieuwe talenten aan de selectie kunnen worden toegevoegd én dat spelers die deel uitmaken van de selectie tussentijds af kunnen vallen. Best pittig kan ik uit eigen ervaring vertellen. Maar, als je blijft knokken om topprestaties te leveren en je je volledig blijft inzetten, kan de volgende ronde weer de jouwe zijn. Zo is het gelukkig voor mij uitgepakt. Extra blij en trots was ik na de 2e DOD in mijn laatste seizoen bij het district. DOD staat voor Districts Ontmoetings Dag (jaarlijks een dag in oktober en in mei). De Nederlandse districtselecties laten zich zien aan de nationale coaches door wedstrijden tegen elkaar te spelen. Daarna wordt bekend gemaakt, wie zijn geselecteerd om deel te nemen aan de selectierondes voor het Opleidingsteam-B (KNHB-selectieteam onder de 15 jaar). En daar zat ik bij!

Na drie middagen met hele intensieve, superleuke trainingen bij Kampong, werd ik geselecteerd voor het Opleidingsteam-Nederlands B seizoen 2018-2019! In de eerste trainingsperiode hadden we 7 enkeltrainingen, 5 dubbeltrainingen, een onderlinge wedstrijd tijdens de DOD in Amstelveen én een Interland tegen België in Antwerpen. Helaas speelden we in een wit-tenue in plaats van in oranje, maar het mocht de pret niet drukken; partij gelijkgespeeld en een partij gewonnen! Na deze periode kreeg ik te horen, dat ik door mocht naar de volgende trainingsperiode. Deze begon na de winterstop van de KNHB-selectie-teams. Eerst lekker de zaal in met JB1 van LOHC én kampioen geworden!

Het tweede blok bestond uit 7 enkeltrainingen in aanloop naar het HOD Internationale Toernooi in Valkenswaard (april-2019). Voorafgaand aan dit toernooi heb ik gehoord dat ik door ben naar de selectierondes van Nederlands B (onder de 16 jaar) in september 2019.

Hoe ziet je hockeyweek eruit?
Maandag training bij Kampong. School geeft mij hiervoor bijzonder verlof. Bij enkeltrainingen om 15.00 uur aanwezig en van 15.30 tot 17.30 uur trainen, gezamenlijk eten en naar huis. Bij dubbeltrainingen om 13.30 aanwezig, van 14.00 -15.30 uur training, gezamenlijk eten, daarna van 17.30 tot 19.00 uur trainen, gezamenlijk eten en naar huis. Als ik training heb bij Kampong, vervalt mijn LOHC-JB1-training op maandag. Met JB1 train ik op dinsdag van 16.30-18.00 uur en op vrijdag van 17.00-18.30 uur. Zaterdag wedstrijddag met JB1 (Super-B). Zondag bij Heren 1 kijken (zeker als ze thuisspelen!) of naar een wedstrijd in de hoofdklasse.

Waar beleef je het meeste plezier aan bij het KNHB selectieteam en waarom?
Omdat iedere speler bij het opleidingsteam super gemotiveerd is om alles te geven en zich verder te ontwikkelen, is dit ook telkens een extra motivatie om zelf het maximale te geven. Iedereen staat altijd aan en doet zijn uiterste best. Tijdens de oefeningen is dit heel plezierig, maar vooral ook tijdens de onderlinge partijtjes én wedstrijden! Daarnaast is het ook leuk en leerzaam om met spelers uit heel Nederland te spelen. Je wordt er een betere hockeyer van!

Wie is je favoriete speler van het Nederlands hockeyteam en waarom?
Ik heb niet echt een idool, er zijn namelijk zoveel goede spelers. Terrance Pieters vind ik heel sterk; met 21 jaar in het Nederlands elftal, altijd goed aan de bal, heel erg technisch en hij valt heel erg op als middenvelder. Dat hij afgelopen jaar trouw is gebleven aan zijn club Almere, terwijl veel clubs uit de hoofdklasse hem wilden hebben, vind ik interessant.

Wat zou je graag nog willen bereiken?
Allereerst blijf ik mijn uiterste best doen om me verder te ontwikkelen en heb veel zin in de selectierondes voor Nederlands B. Natuurlijk blijf ik me inzetten om zo lang mogelijk in de Nederlandse selectie te blijven spelen. Ik zou het leuk vinden om in LOHC H1 te kunnen spelen en dan zo hoog mogelijk, de Hoofdklasse!


Commissie CTH
[email protected]
Gerelateerd nieuws