Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

Speler Spotlight - Pieter Schulpen

Hockey  |  10-4-2019
Nieuwsafbeelding
LOHC Jeugd in de KNHB selectie
Op LOHC staat hockey met plezier en passie centraal. We zijn ervan overtuigd dat een goede mix van de juiste hockey filosofie, inspirerende begeleiding, gemotiveerde teams en persoonlijke inzet ertoe leidt dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen. 

In een aantal gevallen heeft dat ertoe geleid dat onze jeugdleden geselecteerd zijn voor KNHB selectieteams. Dat zegt iets over onze passie voor hockey en de kwaliteit van onze jeugdopleiding, dat is iets waar we met elkaar heel trots op kunnen zijn en waar we de aankomende jaren - over de hele breedte van de lijnen - in zullen blijven investeren. 

In deze serie, willen we een aantal bijzondere verhalen met jullie delen. In deze eerste editie, lees je het verhaal van Pieter Schulpen uit JB1.PIETER SCHULPEN - JB1
Selectie Nederlands B

In welk KNHB selectie team speel je?
Op dit moment speel ik in Nederlands B (Nederlands onder 16). Ik ben begonnen in het district Zuid-Holland, toen ik als eerstejaars in de JC1 speelde (seizoen 2015-2016). Daarna heb ik twee jaar in het Opleidingsteam Nederlands B (Nederlands onder 15) gespeeld.

Hoe ziet je hockey week eruit?
Op maandag ben ik vanaf 12.00 uur vrij van school om te trainen in Utrecht met het Nederlands B. Dit is een dubbeltraining, de eerste training is van 14.00 – 15.30 uur en de tweede is van 17.30 – 19.00 uur. Tussen de eerste en tweede training lunchen we met de trainingsgroep. Na de tweede training krijgen we avond- eten. Op  dinsdag train ik van 16.30 – 18.00 uur en op vrijdag van 17.00 – 18.30 uur op LOHC met de JB1. Op vrijdag geef ik van 16.00-17.00 uur carrousel training aan D spelers en speelsters. Dit vind ik ook heel leuk om te doen. Op zaterdag speel ik een wedstrijd.

Waar beleef je het meeste plezier aan bij het KNHB selectieteam?
Het meeste plezier bij het Nederlands B haal ik uit de wedstrijden. Het is heel leuk om in je oranje shirt tegen teams van andere landen te spelen. En natuurlijk heb ik een leuke groep om mee te trainen.

Wie is je favoriete speler van het Nederlands hockey team?
Robbert Kemperman is mijn favoriete speler van het Nederlands hockeyteam. Hij is een middenvelder, net als ik. Hij is erg technisch en dat is leuk om naar te kijken.

Wat zou je graag nog willen bereiken?
Ik zou heel graag landelijk willen hockeyen bij LOHC. En het liefst blijf ik nog een aantal jaren in de landelijke selectie van de KNHB spelen.Commissie CTH