Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

WANTED! Jongste Jeugd Trainers (OUDERS)

Vacature  |  20-3-2019
Nieuwsafbeelding
De Hockeyschool speelt een belangrijke rol in het enthousiasmeren en ontwikkelen van onze Jongste Jeugd. Door een positieve kennismaking met de hockeysport planten we het zaadje voor een lange en leuke hockeyloopbaan. Daarin spelen coach(es), manager en trainer(s) een belangrijke rol.

In die eerste jaren, staat het aanleren van de basistechnieken centraal, dat doen we op een speelse manier met veel afwisseling. We hebben dit jaar in Trainingscoordinator Peter Kalfsterman een fantastische partner gevonden, de oefeningen en het tempo slaan aan en we zien dat de kinderen grote stappen maken en met veel plezier de trainingen bezoeken.

Maar onze blik is altijd vooruit gericht, en de vraag "wat kan er beter” staat centraal. In dat licht hebben we de afgelopen maanden bij bezoeken aan vergelijkbare (top)clubs, die we in onze competities tegenkomen, de vraag gesteld "hoe trainen jullie de jongste jeugd”.

Er zijn grote overeenkomsten in hoe we de jongste jeugd benaderen, vooral de trainingscarrousel is een vorm die bij veel verenigingen werkt. Waar we mogelijkheden zien is om de inzet van ouders (of andere volwassenen – zoals grootouders) bij de training groter te maken.

Zo kunnen zij samen met onze talentvolle jeugdspelers de trainings-carroussel tot leven brengen, het tempo kan omhoog. Hockey, plezier en ontwikkeling kunnen zo centraal staan - met elkaar en voor elkaar.

We zoeken sportieve ouders en/of verzorgers (hockeyachtergrond is leuk, maar niet noodzakelijk) die het leuk vinden tijdens de training met de kinderen en het hockey bezig te zijn. De trainingscoördinator legt de oefening vooraf aan je uit. Er zijn door het jaar heen cursussen en avonden om eventueel je skills te verbeteren. 

Training geven kost je ongeveer 1 uur per week en daarmee kun je een groot verschil maken. Mocht je niet iedere week kunnen, maar je hebt wel interesse, dan horen we ook graag van je!

Aanmelden kan via [email protected]

Afzender:
Robbert Homburg
Technisch Coordinator Hockeyschool