Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

Shoot-outs E-lijnen 2018

Hockeyschool  |  8-5-2018
Nieuwsafbeelding
Zondag 22 april was het weer zover, het jaarlijks terugkerende fenomeen: de LOHC  Shoot-out competitie voor 1e en 2e jaars meisjes en jongens E georganiseerd door de Hockeyschool. 

Het beloofde dit jaar weer een groot succes te worden met meer dan 100 deelnemers, veel enthousiaste begeleiding van ouders en de hulp van jongens D3 (stem op Team van het jaar!), prachtig weer en een finale gepland tijdens de rust van zowel Dames als Heren 1, op het heilige kunstgras van Veld 1. Een mooi affiche, dit kon en mocht niet misgaan. En dat ging het dan ook niet.

Waren de voorrondes al spectaculair en spannend tot de laatste 8 seconden, tijdens de finale werden de hordes toegestroomde supporters, van jong tot oud, getrakteerd op een sportief maar shakespeareaans slottakkoord.

Bij de meisjes stond Anne Guit (ME2) in de finale tegenover 1e jaars E Maria Swarts (ME8). Zij mochten ieder 3 shoot-outs nemen op de winnaar van de keeperscompetitie bij de meisjes: Elodie Kroep (ME6). Anne mocht haar titel uit 2017 verdedigen en de grote vraag bij menigeen was of Anne door de druk zou bezwijken tegen het frivole spel van Maria. Ondanks de onnavolgbare trukendoos van Maria, wist de nuchtere Anne haar titel te prolongeren waarmee zij de eerste LOHC-er is met 2 shoot-out titels op rij. 
Bij de jongens werd de finale een E1-onderonsje. De winnende keeper Matthijs Zandbergen (JE3) zag in de rust van H1, torenhoog favoriet Floor de Groot en underdog Hidde Bresser in totaal 6x op zich afkomen. De strijd ging gelijk op. Het publiek stond op de banken, en scouts van heinde en ver aanschouwden met het oog op het veld en een ouderwets notitieblok in de hand de apotheose van deze ultieme teamderby. Met een magistrale beweging wist Hidde uiteindelijk de titel naar zich toe te trekken. 

Deze dag kende alleen maar winnaars en bewees eens te meer hoeveel hockeytalent er op de velden van LOHC rondloopt.

Tot volgend jaar!