Zaalhockey algemeen


Openen en sluiten van de blaashal LOHC

 

De blaashal van LOHC is 15 minuten voor iedere training open en 30 minuten voor iedere wedstrijd. Zonder toezicht van volwassenen mogen kinderen en jongeren niet in de blaashal zijn! 

 

 

Let op: zaalschoenen, zaalstick en zaalhandschoentje zijn verplicht! .

 

Bij zaalhockey wordt gespeeld op zaalschoenen met witte zolen of zolen die niet afgeven. Dit is van groot belang voor de vloer van iedere hal. Mensen die spelen op schoenen die afgeven, mogen niet in de zaal en lopen de kans beboet te worden. Ook alle begeleiders van de teams moeten op zaalschoenen in de zaal lopen. Toeschouwers kunnen op gewone schoenen naar binnen, maar mogen dan natuurlijk niet op de speelvelden komen.

 

 

 

Naast zaalschoenen is een zaalstick ook essentieel. Het is verboden om met een veldhockeystick in de zaal te spelen!

 

 

 

In verband met de veiligheid verplicht LOHC haar leden om ook met een zaalhockey handschoentje te spelen. Dit is een handschoen voor de linkerhand met dichte vingers.

 

 

 

Keepersuitrusting 

 

De uitrusting van de keeper mag geen onderdelen bevatten die de vloeren kunnen beschadigen.Metalen gespen aan de keeperuitrusting zijn dus echt verboden. In alle zalen zijn zaal-legguards met klittenband of plastic gespen verplicht. Afplakken van ijzeren gespen is niet toegestaan.  

 

 

 

De OBO legguards hebben allemaal plastic gespen. Voor de volgende klompen van OBO stelt de materiaalcommissie speciale zaalbandjes ter beschikking: Robo, Cloud en Yahoo. Deze zaalbandjes mogen alleen gebruikt worden in de zaal en niet op het veld, omdat ze minder slijtvast zijn. Voor het aanbrengen van de zaalbandjes voor de Robo klompen adviseren wij het volgende instructiefilmpje Zaalriempjes in OBO Hi Rebound klompen aanbrengen  (YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=AZUWh4BpKLU)

 

 

 

Daarnaast stelt de materiaalcommissie zaalhoezen voor de legguards ter beschikking. Beide zaalhoezen dienen na het zaalseizoen ingeleverd te worden. Hierover krijgen alle teams een mail vanuit de materiaalcommissie.

 

 

 

Wedstrijdbal

 

Zaalhockey kent geen afwijkende hockeybal. Het formaat en gewicht is identiek aan de veldhockeybal. De bal is rond, hard en heeft een gladde buitenzijde. We raden echter sterk aan om de speciale voor zaalhockey bestemde bal te gebruiken, omdat deze nieuw en schoon is en dus geen schade aan de vloeren zal aanbrengen. Elk team krijgt tijdens de coachavond één wedstrijdbal. Graag deze bal na de zaalperiode weer inleveren bij je lijnco√∂rdinator.

 

 

 

Te gast in externe zalen

 

Er zullen nog enkele trainingen en "thuiswedstrijden‚ÄĚ plaatsvinden in andere zalen dan onze eigen blaashal. Dan zijn wij te gast. Dat wil zeggen dat wij ons houden aan de regels die de zaalbeheerder stelt. In ieder geval betekent dat het schoon en onbeschadigd houden van de zaal en ook de kleedkamers. Elk jaar komen er helaas toch klachten van zaalbeheerders bij de KNHB en ook bij ons binnen. Laten we dat voorkomen!