Jeugd
 

Hockeyschool

Welkom bij de Hockeyschool van LOHC!

De Hockeyschool verzorgt de opleiding van de Jongste Jeugd. Dit zijn de kinderen van 2 tot en met 9 jaar. LOHC heeft met de Hockeyschool een speciaal programma ontwikkeld om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met hockey en ze plezier te laten hebben. 

Behalve plezier gaat het ook om het bijbrengen van hockey-techniek, spelvormen en motoriek. De Hockeyschool kent de volgende leeftijdscategorieën:
  • 2-4 jaar Kicks ‘n Sticks
  • 5 jaar Funkeys (Verzamelnaam Funhockey)
  • 6 jaar Benjamins (Verzamelnaam Funhockey)
  • 7 jaar F-categorie
  • 8 jaar E-categorie eerste jaar
  • 9 jaar E-categorie tweede jaar

De Hockeyschool traint 1 tot 2 maal per week. Vanaf de Benjamins wordt op zaterdag een wedstrijd gespeeld. De trainingsdagen en – tijden worden aan het einde van de zomervakantie bekend gemaakt via de website en zijn te vinden in de LOHC-app. LOHC streeft er naar alle trainingen te voorzien van jeugdtrainers of trainers uit de jong senioren. De trainers worden aangestuurd door een trainingscoördinator. 

De wedstrijden worden gefloten en gecoacht door ouders, een manager (ouder) zorgt voor alle zaken rondom de wedstrijd en het team. Voor iedere lijn is een lijncoördinator aanspreekpunt voor coaches, managers en waar nodig ouders. 

De lijncoördinator draagt samen met de technisch coördinator en coaches ook zorg voor de teamindelingen van het volgende seizoen.

Vrienden-en proeftraining
Enthousiast geworden door jouw vriendjes en klasgenootjes, maar nog even proeven aan het hockey? Iedere laatste woensdag van de maand georganiseerd de Hockeyschool een gratis vriendentraining voor kinderen tussen 4-10 jaar oud. En als er plek is, dan sluit je die vriendentraining aan bij het team van je vriendje! Inschrijven is verplicht. Dat kan via deze link. Meer informatie? Mail naar [email protected].

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten of een keertje proefdraaien? Lees verder over onze verschillende leeftijdscategorieën inclusief ons + programma en onze flexibele aanmeldprocedure