Jeugd
 

G Hockey

G-Hockey

 

LOHC

Hockeyclub Leiden/Oegstgeest biedt vanaf september 2016 aan kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om samen te hockeyen onder professionele begeleiding.


Voor wie?

Kinderen en/of jongeren van 8 t/m 18 jaar met een verstandelijke beperking die graag sportief bezig zijn en het plezier en de gezelligheid van een teamsport willen ervaren. Zowel ‘ervaren’ als ‘onervaren’ hockeyers zijn van harte welkom. Mocht uw kind buiten de leeftijdsgrenzen vallen, maar wel graag in aanmerking voor G-hockey komen, dan nodigen wij u uit even contact op te nemen.


Waar/Wanneer/Hoe?

Iedere woensdagmiddag (uitgezonderd de schoolvakanties) wordt er getraind van 16.00 uur tot 17.00 uur op het oefenveld van LOHC. De training start met een warming up, waarna verschillende oefeningen in groepjes (jongens en meisjes door elkaar) worden gedaan. Er wordt afgesloten met een partijtje. Tijdens het hockeyen zijn de kinderen lekker buiten actief en leren ze om te gaan met een hockeystick en een bal. Samenwerken en samen spelen geeft plezier. 


Door wie?

De trainingen worden gegeven door vaste, enthousiaste trainers van G Spirit (een bedrijf dat onder andere G-sporten op verschillende sportclubs implementeert en begeleidt).

Daarnaast is er een teammanager aanwezig. De teammanager is een direct aanspreekpunt voor u en uw kind over zowel organisatorische als (zorg)inhoudelijke vragen of mededelingen.


Wedstrijden?

LOHC doet mee aan de G-Hockey competitie van de KNHB. De speeldata worden ruim van tevoren bekend gemaakt. Teams worden in de competitie naar sterkte ingedeeld. Daarnaast worden er oefenwedstrijden gespeeld tegen andere G-hockey teams. Het ‘meedoen’ is belangrijker dan winnen.


Wat heb je nodig?

De eerste keer heeft uw kind sportschoenen en sportkleding nodig. Een hockeystick kan geleend worden. Indien uw kind enthousiast is en zich inschrijft, zal hij/zij een trui en shirt krijgen van onze sponsor Schulpen Schuim Leiden.


Informatie?

Mocht u vragen hebben of graag aanvullende informatie verkrijgen, dan nodigen wij u van harte uit contact op te nemen. Dit kan per mail of telefoon,

Nynke Schulpen,  [email protected] of 06- 21 57 59 61 (teammanager g-hockey)