Jeugd
 

Funkeys

Welkom op de Funkeys pagina van LOHC

Kinderen vanaf 5 jaar hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan het Funhockey programma van LOHC. Funhockey is de beste manier om kinderen kennis te laten maken met de hockeysport.

Training
Het trainingsprogramma is opgesteld door de KNHB en is afgestemd op de vaardigheden die passen bij de leeftijd. Voor de Funkeys betekent dat een programma waar zij op een speelse manier met hockey kennismaken. De trainingen zijn gericht op de ontwikkeling van motoriek en oog-hand coördinatie. Om te voorkomen dat de kinderen een verkeerde lichaamshouding of techniek ontwikkelen wordt de stick in eerste instantie nog niet gebruikt. In de loop van het seizoen worden stickoefeningen geïntroduceerd.

Trainingstijd seizoen 2016-2017
De training gaat altijd door tenzij de velden blank staan, het hard sneeuwt, de velden bevroren zijn of als het onweert. Indien de training niet door gaat dan zullen wij dat zsm door geven via een bericht op de website, de app en/of een email. Ouders dienen afgelasting zelf door te geven aan oppas of BSO. 

Indien je overweegt jouw kind thuis te houden zonder afgelasting, wil je er dan ook rekening mee houden dat de trainers en begeleiders op jouw kind rekenen.

Funhockey sweater
Nieuwe Funhockey leden ontvangen eenmalig van de club een voucher waarmee ze de Funhockey sweater op naam kunnen bestellen. Deze voucher wordt bij de start van het seizoen uitgedeeld.

Aanmelden en opzeggen
Je kunt jouw kind aanmelden voor de Funkeys van het kalenderjaar dat hij of zij op 1 oktober de leeftijd van 5 heeft. Het inschrijfformulier voor LOHC vind je hier.

Als jouw kind op de peildatum van 1 oktober geen 5 jaar is, kan het niet deelnemen. Hier zijn geen uitzonderingen op mogelijk.

Uitschrijven voor Funhockey kan halverwege het seizoen. De contributie voor de tweede helft van het seizoen wordt dan op verzoek gerestitueerd. Het inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd ook niet deels. Uitschrijven dient te geschieden voor 15 december respectievelijk 15 mei via de ledenadministratie.

Plaatsing
Na de inschrijving wordt eind mei door de club bepaald of het kind geplaatst kan worden. De capaciteit van de club om nieuwe leden op te nemen is niet onbeperkt dus er kan een wachtlijst ontstaan. Indien een kind geplaatst is, maar je ziet alsnog af van deelname aan Funhockey dan kan hij/zij op verzoek op de wachtlijst voor het volgende seizoen komen.

Proefles
Regelmatig ontvangen we de vraag of het mogelijk is om een proefles te volgen om te kijken of een kind aardigheid heeft in de sport. Helaas is dat niet mogelijk omdat alleen leden van LOHC onder de dekking vallen van de verzekeringen van de club. Natuurlijk is het wel mogelijk om eens te komen kijken op woensdagmiddag bij de trainingen. Ook langs de lijn is het goed mogelijk om een indruk te krijgen van hockey en te zien hoeveel plezier de kinderen beleven aan de sport.

Indien je verdere vragen hebt, dan kan je de Coördinator Funhockey bereiken via deze email link.