Jeugd
 

Funhockey

 


Welkom bij Funhockey LOHC: Funkeys & Benjamins!


Kinderen vanaf 5 jaar hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan het Funhockey programma van LOHC. Funhockey is de beste manier om kinderen al vroeg op een speelse manier kennis te laten maken met de hockeysport.

 

LOHC Funhockey kent de volgende leeftijdscategorieën:

-Funkeys: 5 jaar

-Benjamins: 6 jaar

 

Kinderen tussen 2-4 jaar kunnen ook sporten bij LOHC! Check hier de verdere informatie.


Aanmelden en opzeggen


Kinderen kunnen worden aangemeld voor de Funkeys in het kalenderjaar dat zij op 1 oktober de leeftijd van 5 jaar hebben en voor de Benjamins in het kalenderjaar dat zij op 1 oktober de leeftijd van 6 jaar hebben. Het inschrijfformulier voor LOHC vind je hier

Plaatsing geschied op basis van de leeftijd (ouders/verzorgers zijn zelf verantwoordelijk voor het invullen van de juiste geboortedatum bij de aanmelding!)

 

Met ingang van het nieuwe seizoen is het mogelijk om te starten als Funkey als een kind is geboren in de periode 1 oktober - 31 december 2016. Dit is een uitzondering op de regel dat kinderen die na 1 oktober 5 jaar worden pas in het daaropvolgende seizoen kunnen starten.

Het is wel goed te beseffen dat deze groep kinderen een jaar langer in de Benjamins zal blijven (2 jaar ipv 1 jaar) en daarna pas doorstromen naar de F-jeugd. Daardoor zal deze groep niet meegroeien met de groep die voor 1 oktober 2016 is geboren. Dit heeft te maken met het feit dat de KNHB vasthoudt aan de leeftijd per 1 oktober bij het spelen in een competitievorm.

 

Dus is jouw kind geboren tussen 1 januari en 31 december 2016 mag je hem/haar nu opgeven voor de Funkeys!!

 

Uitschrijven voor de Funkeys en Benjamins dient te geschieden voor 15 mei via de ledenadministratie.

 

Plaatsing


Wij bieden de kinderen gedurende het gehele seizoen de mogelijkheid om in te stromen bij de Funhockey. Na de inschrijving wordt bepaald of er capaciteit is om een kind te plaatsen. De capaciteit van de club om nieuwe leden op te nemen is niet onbeperkt dus er bestaat een mogelijkheid dat kinderen op de wachtlijst komen. Indien een kind geplaatst is, maar er alsnog wordt afgezien van deelname dan kan hij/zij op verzoek ook op de wachtlijst voor het volgende seizoen komen.

 

LOHC tenue, Funhockey sweater


Het officiële LOHC tenue is voor de Funhockey nog niet van toepassing. Funkeys en Benjamins trainen in een bordeauxrode Funhockey trui met naam. Nieuwe Funhockeyleden ontvangen van LOHC eenmalig deze trui.

Bitje en scheenbeschermers zijn verplicht en dient u zelf aan te schaffen, evenals een hockeystick. Daarnaast verwachten wij dat de kinderen sportkleding en speciale kunstgrasschoenen te dragen.

 

Trainingen


De trainingen van de Funkeys en de Benjamins sluiten aan bij het trainingsprogramma van de rest van de Hockeyschool en LOHC. Natuurlijk maken de kinderen hierbij op een leuke manier kennis met hockey en worden de oefeningen afgestemd op de vaardigheden die passen bij de leeftijd. De trainingen zijn gericht op de ontwikkeling van motoriek en oog-hand coördinatie en de eerste beginselen van het hockeyen.

Onze Funkeys en Benjamins trainen 1x in de week op woensdagmiddag.

 

Hockey is een teamsport, wij verwachten daarom dat spelers in principe altijd (op tijd) op de training aanwezig zijn. Zorg er voor dat de kinderen minimaal 5 minuten (volledig aangekleed met scheenbeschermers, bitje, lege blaas en haren vast) voor de training aanwezig zijn zodat we direct kunnen starten.

Ook bij de kleintjes gaat de training gaat altijd door tenzij de velden blank staan, het hard sneeuwt, de velden bevroren zijn of als het onweert. Indien de training niet doorgaat dan zullen wij dat z.s.m. doorgeven via een bericht op de website, de app en/of een email van de lijncoördinatoren. Ouders dienen afgelasting zelf door te geven aan oppas of BSO.

 

FUNKEYS (5 jr.)


De Funkeys zijn de allerkleinste spelers van onze club, zij trainen in teams met dierennamen van ongeveer 7 kinderen die gezamenlijk langs de verschillende oefeningen rouleren. De Funkeys spelen tijdens de trainingen kleine partijtjes tegen elkaar, maar spelen nog geen wedstrijden. De nadruk ligt op plezier maken, bewegen en spelenderwijs leren hockeyen.


BENJAMINS (6 jr.)


De Benjamins trainen in teams met kleurennamen van ongeveer 8, die langs de verschillende oefeningen rouleren. De nadruk ligt nog steeds op plezier maken, bewegen en spelenderwijs leren hockeyen.

Om de Benjamins alvast voor te bereiden op de wedstrijden in de F-jes en ze nog meer plezier aan hun sport te laten beleven, zullen de Benjamins na de herfstvakantie aansluiten bij de Coolkids competitie. De Coolkids competitie is regionaal en op zaterdagochtend, waarbij de Benjamins wedstrijdjes (3 tegen 3) spelen.

 

Teamsamenstelling en doorstroom naar F


Voor de ontwikkeling van hockeyvaardigheden is het van belang dat kinderen met vergelijkbare kwaliteiten met elkaar trainen. Gedurende het seizoen wordt daarom gekeken of het wenselijk is de samenstelling van een groep aan te passen zodat iedereen maximaal van de trainingen kan profiteren. De coördinator zal dat doen op natuurlijke momenten in het jaar bijvoorbeeld na de winterstop of een vakantie.

Aan het eind van het seizoen stromen de Benjamins door naar de F en gaan ze competitie spelen. De eerste twee tot drie F teams worden ingedeeld op basis van inzet en hockeyvaardigheden, de overige teams hebben eenzelfde niveau. Tijdens de trainingen en (oefen)wedstrijden worden de Benjamins daarom individueel beoordeeld door de trainers en de coördinator. Aanwezigheid bij trainingen is voor ons dan ook noodzakelijk om een goed beeld te vormen over de kinderen.

 

Voor meer informatie met betrekking tot de Funhockey van LOHC kunt u mailen naar[email protected].