Jeugd
 

Funhockey

Welkom bij Funhockey LOHC:Funkeys & Benjamins

Kinderen vanaf 5 jaar hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan het Funhockey programma van LOHC. Funhockey is de beste manier om kinderen al vroeg op een speelse manier kennis te laten maken met de hockeysport.

LOHC Funhockey kent de volgende leeftijdscategorieën:

-Funkeys: 5 jaar

-Benjamins: 6 jaar

 

Aanmelden en opzeggen

Kinderen kunnen worden aangemeld voor de Funkeys in het kalenderjaar dat zij op 1 oktober de leeftijd van 5 jaar hebben en voor de Benjamins in het kalenderjaar dat zij op 1 oktober de leeftijd van 6 jaar heeft. Het inschrijfformulier voor LOHC vind je hier.

Let op ! De leeftijd op 1 oktober bepalend. Hier wordt niet van afgeweken.

Plaatsing geschied op basis van de leeftijd (ouders/verzorgers zijn zelf verantwoordelijk voor het invullen van de juiste geboortedatum bij de aanmelding!)

Plaatsing

Wij bieden de kinderen gedurende het seizoen de mogelijkheid om in te stromen bij de Funhockey. Na de inschrijving wordt bepaald of er capaciteit is om een kind te plaatsen. De capaciteit van de club om nieuwe leden op te nemen is niet onbeperkt dus er bestaat een mogelijkheid dat kinderen op de wachtlijst komen. Indien een kind geplaatst is, maar er alsnog wordt afgezien van deelname dan kan hij/zij op verzoek ook op de wachtlijst voor het volgende seizoen komen.

LOHC tenue, Funhockey sweater

Het officiële LOHC tenueis voor de Funhockey nog niet van toepassing, Funkeys en Benjamins trainen in een bordeauxrode Funhockey sweater met naam. Nieuwe Funhockey leden ontvangen van LOHC eenmalig een voucher waarmee ze hun Funhockey sweater op naam kunnen bestellen. Deze voucher wordt bij de start van het seizoen uitgedeeld

Bitje, scheenbeschermers zijn verplicht en dient u zelf aan te schaffen, evenals een hockeystick. Daarnaast verwachten wij dat de kinderen sportkleding en speciale kunstgrasschoenen te dragen.

Trainingen

De trainingen van de Funkeys en de Benjamins sluiten aan bij het trainingsprogramma van de rest van de Hockeyschool en LOHC. Natuurlijk maken de kinderen hierbij op een leuke manier kennis met hockey en worden de oefeningen afgestemd op de vaardigheden die passen bij de leeftijd. De trainingen zijn gericht op de ontwikkeling van motoriek en oog-hand coördinatie en de eerste beginselen van het hockeyen.

Onze Funkeys en Benjamins trainen 1x in de week, in carrouselvorm op woensdagmiddag.

Hockey is een teamsport, wij verwachten daarom dat spelers in principe altijd (op tijd) op de training aanwezig zijn. Zorg er voor dat de kinderen minimaal 5 minuten (volledig aangekleed met scheenbeschermers, bitje en haren vast) voor de training aanwezig zijn zodat we direct kunnen starten.

Ook bij de kleintjes gaat de training gaat altijd door tenzij de velden blank staan, het hard sneeuwt, de velden bevroren zijn of als het onweert. Indien de training niet doorgaat dan zullen wij dat z.s.m. doorgeven via een bericht op de website, de app en/of een email van de ljincoördinatoren. Ouders dienen afgelasting zelf door te geven aan oppas of BSO.

FUNKEYS (5 jr.):

De Funkeys zijn de allerkleinste spelers van onze club, zij trainen in teams met dierennamen van ongeveer 7 kinderen die gezamenlijk langs de verschillende oefeningen rouleren. De Funkeys spelen tijdens de trainingen kleine partijtjes tegen elkaar, maar spelen nog geen wedstrijden. De nadruk ligt op plezier maken, bewegen en spelenderwijs leren hockeyen.

BENJAMINS (6 jr.):

De Benjamins trainen in teams met kleurennamen van ongeveer 8, die langs de verschillende oefeningen rouleren, zij zullen gedurende het seizoen ook oefenwedstrijdjes gaan spelen. De nadruk ligt nog steeds op plezier maken, bewegen en spelenderwijs leren hockeyen, maar de trainingen richten zich de Benjamins steeds meer op de ontwikkeling van de kinderen en de voorbereidingen op de F-tallen, wanneer ze competitie gaan spelen.

Teamsamenstelling en doorstroom naar F

Voor de ontwikkeling van hockeyvaardigheden is het van belang dat kinderen met vergelijkbare kwaliteiten met elkaar trainen. Gedurende het seizoen wordt daarom gekeken of het wenselijk is de samenstelling van een groep aan te passen zodat iedereen maximaal van de trainingen kan profiteren. De coördinator zal dat doen op natuurlijke momenten in het jaar bijvoorbeeld na de winterstop of een vakantie.

Aan het eind van het seizoen stromen de Benjamins door naar de F en gaan ze competitie spelen. De F teams worden ingedeeld op basis van inzet en hockeyvaardigheden. Tijdens de trainingen en (oefen) wedstrijden worden de Benjamins daarom individueel beoordeeld door de trainers en de coördinator. Aanwezigheid bij trainingen is voor ons dan ook noodzakelijk om een goed beeld te vormen over de kinderen. [SRV1]

Wedstrijden, LOHC Colourkids competitie

Om de Benjamins alvast voor te bereiden op de wedstrijden in de F-jes en ze nog meer plezier aan hun sport te laten beleven, organiseert de Hockeyschool na de herfstvakantie de LOHC Colourkids competitie. De benjamins gaan dan ook wedstrijdjes (3 tegen 3) tegen elkaar spelen. Daarnaast proberen wij aan het eind van het seizoen ook wedstrijden te organiseren tegen andere clubs in de regio (eventueel deelname aan KNHB Coolkids). In verband met de drukte op de velden op zaterdag, vinden de Benjamins wedstrijdjes op zondagochtend plaats.

Voor meer informatie met betrekking tot de Funhockey van LOHC kunt u mailen naar [email protected]of [email protected].