Jeugd
 

Benjamins

Welkom op de Benjamins pagina van LOHC

Aanmelden en opzeggen
Je kunt jouw kind aanmelden voor de Benjamins in het kalenderjaar dat hij of zij op 1 oktober de leeftijd van 6 heeft. Het inschrijfformulier voor LOHC vind je hier

Uitschrijven voor de Benjamins kan ook halverwege het seizoen. De contributie voor de tweede helft van het seizoen wordt dan op verzoek gerestitueerd. Het inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd, ook niet deels. Uitschrijven dient te geschieden voor 15 december respectievelijk 15 mei via de ledenadministratie.

Plaatsing
Na de inschrijving wordt eind mei/begin juni bepaald of het kind kan worden geplaatst. De capaciteit van de club om nieuwe leden op te nemen is niet onbeperkt dus er is een wachtlijst. Indien een kind geplaatst is, maar alsnog wordt afgezien van deelname dan kan hij/zij op verzoek op de wachtlijst voor het volgende seizoen komen.

Training
Zorg er voor dat de kinderen minimaal 5 minuten (volledig aangekleed) voor de training aanwezig zijn zodat we direct kunnen starten.

De training gaat altijd door tenzij de velden blank staan, het hard sneeuwt, de velden bevroren zijn of als het onweert. Indien de training niet doorgaat dan zullen wij dat zsm door geven via een bericht op de website, de app en/of een email. Ouders dienen afgelasting zelf door te geven aan oppas of BSO. 

Indien je overweegt jouw kind thuis te houden zonder afgelasting wil je er dan rekening mee houden dat de trainers en begeleiders op jouw kind rekenen.

Teamindeling Benjamins
De Benjamins trainen in groepjes van 8, die gezamenlijk langs de verschillende oefeningen rouleren. Voor de ontwikkeling van hockeyvaardigheden is het van belang dat kinderen met vergelijkbare kwaliteiten met elkaar trainen. Gedurende het seizoen wordt daarom gekeken of het wenselijk is de samenstelling van een groep aan te passen zodat iedereen maximaal van de trainingen kan profiteren. De coördinator zal dat doen op natuurlijke momenten in het jaar bijvoorbeeld na de winterstop of een vakantie.

Doorstroom naar F
Een het eind van het seizoen stromen de Benjamins door naar de F. Tijdens de trainingen en (oefen) wedstrijden worden de Benjamins individueel beoordeeld door de trainers en de coördinator. De F teams worden ingedeeld op basis van hockeyvaardigheden, inzet en inzicht. Aanwezigheid bij trainingen is voor ons dan ook noodzakelijk om een goed beeld te vormen over jouw kind.

Funhockey sweater
Nieuwe Benjamins ontvangen eenmalig van de club een voucher waarmee ze de Funhockey sweater op naam kunnen bestellen. Deze voucher wordt bij de start van het seizoen uitgedeeld.

Proefles
Regelmatig ontvangen we de vraag of het mogelijk is om een proefles te volgen om te kijken of een kind aardigheid heeft in de sport. Helaas is dat niet mogelijk omdat alleen leden van LOHC onder de dekking vallen van de verzekeringen van de club. Natuurlijk is het wel mogelijk om eens te komen kijken op woensdagmiddag bij de trainingen. Ook langs de lijn is het goed mogelijk om een indruk te krijgen van hockey en te zien hoeveel plezier de kinderen beleven aan de sport.

Indien je verdere vragen hebt, dan kan je de Coördinator Funhockey bereiken via deze link.