Clubinfo
 

Blauwe Jassen

Door de zichtbare aanwezigheid op zaterdag, vormen de Blauwe Jassen al sinds september 1999 een vaste waarde op Leiden als ambassadeur van de arbitrage.

 


De Blauwe Jassen worden onder meer ingezet om nieuwe scheidsrechters te begeleiden. In principe wordt elk jeugdlid dat zijn of haar kaart heeft gehaald, twee keer begeleid. Echter ook volwassenen die net het spelregelexamen hebben gehaald worden op verzoek begeleid.

Indien zij er aanleiding toe zien, geven Blauwe Jassen ook terugkoppeling aan andere scheidsrechters om hen te helpen hun vaardigheden te vergroten. Ook spreken de Blauwe Jassen toeschouwers, coaches en managers op een positieve manier aan op hun gedrag en kunnen ze, indien er geen bestuurslid aanwezig is, handelend optreden.


Blauwe Jassen kunnen geconsulteerd worden over spelregelkennis en over de praktijk van het fluiten. De Blauwe Jas regelt geen vervanging van scheidsrechters die niet op komen dagen, maar kan een wedstrijd wel alvast opstarten in afwachting van scheidsrechters die bijvoorbeeld nog hun eigen uitgelopen wedstrijd aan het spelen zijn.


Naast de begeleiding, signaleren de Blauwe Jassen fluit-talent voor de CS+ groep op Leiden.

 


Op de normale competitiedagen op zaterdag worden in principe 3 Blauwe Jassen ingezet:

  • Ochtend: van 9:30 tot 13:30

  • Flex: van 11:00 tot 15:30

  • Middag: van 13:30 tot 19:00


Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de co√∂rdinator Blauwe Jassen, via  deze email link.